Projecte Radars

Què és?

Les regidories de Gent Gran i Benestar i família impulsen el projecte Radars, que té per objectiu prevenir i pal·liar els efectes negatius de la soledat no volguda de la gent gran de Martorelles, posant-la al centre i garantint així la millora del seu benestar.

Cada vegada més persones es troben en situació de solitud no volguda a causa de canvis en les estructures familiars i l’impacte de les crisis socio-econòmiques i sanitàries, condició que predisposa a situacions d’exclusió social i pot arribar a comprometre la  salut a tots els nivells.

Davant d’aquesta problemàtica, Radars es presenta com un projecte d’Acció Comunitària que, liderat pels Benestar i família i en un marc de corresponsabilitat entre la ciutadania i els serveis públics i privats, es proposa dos reptes: la detecció i prevenció de  situacions de risc de les persones grans, i la disminució de l'impacte de la solitud no volguda en la seva qualitat de vida i benestar. 

Radars som tots, seran els comerços i els serveis municipals, les entitats i associacions, el voluntariat, i els veïns i veïnes que, amb una mirada sensible i respectuosa, atendran les dinàmiques del dia a dia de les persones usuàries creant una xarxa que permeti  aquestes persones seguir vivint de forma autònoma amb el suport i la complicitat del seu entorn.

L'Ajuntament de Martorelles ha començat a difondre les diferents possibilitats de participar en el projecte, ja sigui com a persona usuària o com a  radar, sempre amb la finalitat de fomentar la participació ciutadana i col·laborar en la construcció de comunitats més segures i solidàries.

Si vols fer de voluntari/a, cal que et posis en contacte amb Benestar i família o al correu radarsmartorelles@gmail.com

 

Darrera actualització: 04.07.2023 | 11:29
Darrera actualització: 04.07.2023 | 11:29