Política municipal i 8M

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 00:00
  • Martorelles En Comú Podem - Març 2023

Des de Martorelles en Comú entenem la política municipal com un espai de més aproximació al nostre veïnat. I això pretenem i estem comprovant amb les passejades pels barris, hem fet una passejada pel barri de Can Sunyer i el proper 4 de març a les 11 hores del matí ens trobarem al C/ de Can Molist per passejar pel barri de Sarriera, sector La Sínia. Tenim la voluntat d’apropar-nos i escoltar a tots els barris del nostre poble. Perquè el que necessiten els nostres veïns i veïnes és ser escoltats i escoltades per l’administració. Quina millor manera de projectar el futur del nostre municipi que fent-ho a peu de carrer, compartint conversa amb el veïnat de cada barri, coneixent les seves necessitats, inquietuds i preocupacions? 

Doncs aquest és l’objectiu d’aquestes passejades, compartir una estona més propera amb la nostra ciutadania  i treballar per fer propostes reals de tot allò que podem aportar-nos entre nosaltres. Una aproximació a la realitat del nostre poble i la seva gent que s’afegeix a tenir un equip format per persones amb vida activa al nostre municipi i amb ganes de treballar pel poble sense deixar ningú pel camí. 

Per una altra banda volem aprofitar aquest espai a la nostra premsa local aprofitant que s’apropa el 8 de març dia internacional de la dona treballadora, per reivindicar i donar visibilitat a la presència de dones en els diferents espais polítics. 
L’escassa participació de les dones en la representació política és un dels temes centrals de la democràcia contemporània, orientant la discussió a la “democràcia paritària”, per aconseguir una participació equilibrada entre homes i dones en la presa de decisions, com ara factor de cohesió social.

El debat sobre la democràcia paritària ha replantejat les regles de la democràcia representativa, articulant les relacions entre sexe i poder. El procés cap a la paritat cobra vida en el moment en què la diferència sexual es converteix en una categoria política per excloure les dones, tenint en compte que representen la meitat de la població.

Per això des de la nostra formació creiem que estem pel bon camí, i així ho demostrem amb una dona com a cap de llista, la nostra candidata Mónica Utrilla Montserrat i amb la resta de dones que hi formen part de la nostra llista i creiem que cal continuar lluitant per la igualtat d’oportunitats, atès que les dones també tenen el dret a promocionar-se i créixer en tots els àmbits.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 10:54