Diputació lliura el Projecte constructiu de vorera i semàfor a la BV-5001

Divendres, 10 de novembre de 2023 a les 08:00
  • L’objectiu és construir un nou pas de vianants que millori la seguretat dels vianants que volen creuar la carretera; així com també reduir a un sol sentit de circulació el carrer del Mogent, per tal de millorar la seguretat en el moviment d’incorporació dels vehicles a la carretera, que té una visibilitat força limitada.

L’Ajuntament de Martorelles ja disposa del projecte constructiu de la nova vorera entre el PK 13+650 i 13+750 i de la implantació d’un semàfor al PK 13+750, a la carretera BV-5001. L'ha dirigit la Diputació de Barcelona i té l'objectiu de millorar la seguretat viària.

L’objectiu d’aquest projecte és construir un nou pas de vianants que permeti millorar la seguretat dels vianants que volen creuar la carretera; així com també reduir a un sol sentit de circulació el carrer del Mogent (entre el c. del Molí i la BV-5001), per tal de millorar la seguretat en el moviment d’incorporació dels vehicles a la carretera, que té una visibilitat força limitada.

L’actuació prevista al projecte, que té un pressupost base de licitació de 198.001,99 € (IVA inclòs), és la construcció d’un nou pas de vianants amb noves voreres pròximes al pas; i, també, millorar el creuament, apropant el pas al recorregut natural dels usuaris i instal·lant un semàfor amb polsador. A més, per tal de reduir a un sentit de circulació el carrer del Mogent, està previst ampliar el parterre existent, fent que la calçada es converteixi en un sol carril de circulació.

Actualment aquest tram de carretera és de doble sentit i, a l’altura del PK 13+660, hi ha una intersecció en forma de Y amb el carrer del Mogent, que també es de doble sentit de circulació i dona accés al polígon industrial.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Darrera actualització: 10.11.2023 | 12:43

Imatges