Víctor Millán completa les 24 hores d’ultrafons en pista

Dimecres, 10 de gener de 2024 a les 00:00
  • El corredor de Martorelles acaba a la catorzena posició, en el seu debut a la prova, després de 502 voltes i 201,06 km a les cames.

El passat 17 de desembre el  corredor martorellesenc Victor Millán va participar per primera vegada a la prova 24 hores d’ultrafons en pista de Barcelona. El colomenc resident a Martorelles va completar la prova després de 502 voltes i 201’066 km a les cames.

Millán va finalitzar en la posició 14 de 123 corredors (170 van prendre sortida). En la classificació masculina, va finalitzar nové (9 de 99); en la classificació per països va acabar setè (7 de 67) i en la categoria M50 (majors de 50) va ser quart (4 de 19): “Em sentia amb confiança de poder completar la prova, perquè havia entrenat bé i estava molt fort, però ni en les meves millors previsions pensava poder superar els 200km. És una bogeria per un corredor com jo, que debuta als 50 anys a la prova reina de l’ultrafons” explica. Aquesta marca l’ha situat als rankings de 2023 com el 4t millor d’Espanya i el 42è a escala mundial del seu grup d’edat.

Aquest 2024 l’objectiu principal serà l’Spartathlon, una carrera mítica a Grècia: 246km entre Atenes i Sparta, en ple mes de setembre: “És una cursa duríssima i amb uns temps de tall molt exigents, i per això demanen unes marques mínimes per classificar-te. Ho vaig aconseguir amb el resultat de les 24h i ho haig d’aprofitar”.

El corredor va engegar un crowdfunding per a rebre donatius vinculats als kms que fos capaç de completar. En total, s’han recaptat 2.300€ que van destinats a l’ONG Kukura a Uganda.

Darrera actualització: 10.01.2024 | 12:27