L’Ajuntament endega nova fase del projecte intervenció comunitària d’emprenedoria social “Dolç Dona”

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 00:00
  • Un projecte d’intervenció comunitària que fomenta l’emprenedoria social de les dones migrades a través de l’elaboració de dolços.

L’Ajuntament de Martorelles va presentar el passat 6 d’octubre l’informe final del projecte d’intervenció comunitària “Dolç Dona” liderat per l’àrea de Benestar i família i abordat de forma transversal amb la resta d’àrees de l’ajuntament.  

Aquest informe s’ha pogut desenvolupar amb el suport de la Diputació de Barcelona que ha posat en valor el projecte impulsat des de Martorelles i l’inclourà com a bones pràctiques dins el programa de drets d’alimentació. 

Dolç Dona s’escapa de la línia tradicional d’aquesta mena de projectes que se centren únicament en l’alfabetització i fa una passa més cap a l’emprenedoria social del col·lectiu de dones migrades vinculada a l’alimentació, en aquest cas amb l’elaboració de dolços.

La trobada amb Diputació, que ha donat suport a la nova dimensió del Projecte, ha servit també per a posar en comú les fases del programa, amb els objectius i metodologia que hem recollit al projecte final, elaborat de forma participativa i a mida dels interessos i necessitats del col·lectiu al qual s’adreça.

Inicialment, l’objectiu últim del projecte era donar suport a l’emprenedoria social vinculada a l’alimentació. Però, reconeixent el potencial transformador d’aquest procés, l’objectiu principal és apoderar les dones a partir de conèixer i enfortir les seves capacitats com un primer pas per la seva autonomia. Tot això, atenent les diverses esferes de la persona, independentment de si finalment acaben desenvolupant un projecte d’emprenedoria col·lectiva o no.

Una aposta de futur a mig, llarg termini, que suposarà propostes de canvis i millora en la qualitat de vida de les persones que el desenvolupin, apostant per enfortir i potenciar les serves competències.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 09:25