Ajuntament i biblioteca se sumen al projecte "Llegim el riu"

Dimarts, 16 de gener de 2024 a les 00:00
  • Complementa els projectes de ciència ciutadana a les conques del Besòs i la Todera, per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció.

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca Lolita Milà s'han sumat al projecte "Llegim el riu", un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals.

El projecte es coordina amb l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’associació Hàbitats i la Fundació Rivus.

Llegim el riu suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals per afavorir el coneixement dels ecosistemes fluvials i la col·laboració ciutadana en la seva protecció

Ciència ciutadana a les conques del Besòs i la Tordera

Llegim el riu arriba l'any 2024 a les conques del Besòs i la Tordera. En concret treballarem en aquests 12 municipis: Barberà del Vallès, Bigues i Riells, Les Franqueses del Vallès, Malgrat de Mar, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Tordera. Cadascun d'ells s'ha compromès a treballar en tàndem, amb responsables de biblioteques i medi ambient.

Llegim el riu vol complementar els projectes de ciència ciutadana a la conca del riu Llobregat i a les conques del Besòs i la Todera, per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es cocreen amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns.

Crida a la ciutadania

Des de l'Ajuntament, fem una crida a persones voluntàries per formar el grup local, l’activitat s’adreça a totes les persones interessades a conèixer el riu, a famílies i públic en general (menors de 14 anys acompanyats).

Qui estigui interessat pot posar-se en contacte amb: mar.mediambient@martorelles.cat o biblioteca@martorelles.cat 

Darrera actualització: 17.01.2024 | 11:08