Educació viària

Mou-te amb seguretat!

La Policia Local de Martorelles desenvolupa la seva activitat educativa amb els i les alumnes de primària de les escoles Simeó Rabasa i Les Pruneres del municipi.

L’educació viària és una activitat molt important per tal de garantir l’adquisició de coneixements sobre el que és la via pública, la seguretat viària, els accidents de trànsit, els primers auxilis i la mobilitat sostenible.

Aquest aprenentatge compta amb quatre moments (ROA): la Reflexió sobre les idees prèvies, l'Oportunitat de formació, l'Aplicació a la realitat i la conclusió. 

Les sessions tipus es basen d'un resum de la sessió anterior; d'una explicació dels objectius de la sessió, saber què en saben, què els interessa sobre el tema, què en pensen; oferir el contingut amb la metodologia més escaient (explicació, simulació, joc de rols, demostració, anàlisi cas,..); aplicar el contingut a la realitat dels participants; i resumir i avaluar (si cal).

Pel que fa les competències, aquestes són: la Valoració de la seguretat, la vulnerabilitat i el risc; l' Atenció, interacció i adaptació a l'entorn, la Gestió de les meves capacitats i els meus límits, la Gestió de la influència; i la Gestió emocional.

Els nivells assolits pels alumnes són quatre: Principiant, Principiant avançat, Competent i Expert.

I els tres rols diferenciats en aquest projecte són: el/la vianant, el passatger/a i el conductor/a.

Darrera actualització: 06.08.2021 | 08:53
Darrera actualització: 06.08.2021 | 08:53