Actualització d'avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l'aire per PM10

Dimecres, 4 de gener de 2023 a les 00:00
  • La mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir no van ser superiors al valor de 50 μg/m³, tot i que van ser moderats en més d'una estació de mesurament de la Zona de Protecció Especial.

Segons informa la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic correspon mantenir l'avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l'aire pel contaminant PM10 a la Zona de a la zona de protecció especial (ZPE) i la plana de Vic, atès que:

La mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir no van ser superiors al valor de 50 μg/m³, tot i que van ser moderats en més d'una estació de mesurament de la Zona de Protecció Especial. Així mateix, es va produir una superació del valor límit diari a la Zona de Qualitat de l'Aire de la Plana de Vic. 

El pronòstic meteorològic indica estabilitat atmosfèrica pels propers dos dies i encara estem sota la influència de la intrusió de pols africana que persistirà fins la tarda, quan començarà a retirar-se. 

Mesures de sensibilització ciutadana

Recomanacions a adoptar per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire

Darrera actualització: 04.01.2023 | 12:06