Ordenances fiscals

Dilluns, 6 de novembre de 2023

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) - Novembre 2023

A la sessió extraordinària del 23 d’octubre, es van aprovar les ordenances fiscals dels tributs municipals per a l’exercici 2024. Volem aprofitar aquest espai del Lledoner per compartir amb els veïns i veïnes de Martorelles les modificacions fetes.

En primer lloc, l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) ha estat ajustat en un 3,52%, seguint l’IPC del setembre del 2023. Aquesta augment ve acompanyat d’incentius importants per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en habitatges plurifamiliars, un pas cap a un futur més ecològic i sostenible per a Martorelles.

En segon lloc, l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) ha estat actualitzat, amb un augment del 5,7%, assegurant al mateix temps que el petit comerç i les petites empreses continuen prosperant sense càrregues excessives, doncs aquest tribut només serà d’aplicació en aquells que superin una certa facturació anual.

Un dels canvis més destacats ha estat en les bonificacions de la taxa de residus. Des d’ERC Martorelles ja fa anys que creiem que cal que la taxa de residus sigui el més justa socialment possible, a l’horitzó tenim la directiva europea que ens obliga al 2025 a cobrir el 100% de la taxa, i mentre ens hi acostem, aprofitem per posar a disposició del veïnat tot un conjunt de bonificacions que ajudin a alleugerir la càrrega fiscal que pugui suposar. En les modificacions aprovades, hem implementat un augment del 10% en la bonificació per l’ús de la deixalleria i una bonificació del 15% per l’ús del servei de recollida de mobles. A més, s’ha ampliat la possibilitat de bonificacions fins a un 50%, tot assegurant que tots els ciutadans puguin participar activament en pràctiques de reciclatge.

Aquestes mesures reflecteixen el compromís de l’Ajuntament amb una gestió fiscal responsable i una comunitat més ecològica i equitativa. Com sempre, us encoratgem a compartir les vostres opinions i aportacions, perquè Martorelles sigui un lloc on tothom pugui prosperar i viure amb dignitat.

Darrera actualització: 6.11.2023 | 09:21