Seguretat viària i via pública

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 00:00
  • Martorelles En Comú Podem - Juliol 2022

Parlem d’un tema que en l’actualitat és preocupant a tot el municipi. La seguretat viària i la vía pública. 

Com hem pogut observar, les darreres setmanes des de l’àrea de seguretat ciutadana s’han començat a fer accions per millorar la seguretat viària al nostre municipi, atès que hi han molts carrers d’aquest on la velocitat dels vehicles motoritzats és molt elevada. Trobem que hi han carrers on les voreres están a la mateixa alçada que la circulació, i un veí pateix un ensurt amb una motocicleta de baixada a una gran velocitat, que li trepitja el peu i per sort no se l’emporta a ell també per davant, accidents a l’avinguda d’en Piera on per sort no s’ha donat cap ferit i els danys han sigut materials, animals atropellats, etc.

És obvi que cal fer un balanç i portar a terme mesures i actuacions que donin solució a aquesta gran problemàtica, apareix doncs el control per velocitat mòbil, que ha estat en període de prova i que properament es trobarà en funcionament. 
Però, s’han estudiat tots els carrers?, hi han carrers que cauen en l’oblit?, S’han estudiat més alternatives per donar solució a aquesta problemàtica? 

No podrem tenir la seguretat del municipi controlada si parlem d’una acció que s’estarà implantant en un únic lloc en un moment determinat, segurament hi ha altres opcions que poden afavorir la reducció de la velocitat pels nostres carrers, evitant també frenades brusques de qui està incomplint la velocitat suposant això un altre perill vial. Potser,  si tinguessim ja el pla general urbanístic podriem replantejar-nos millor quin futur volem per la circulació de vehicles i vianants en el nostre municipi i la convivència entre aquests. 

Parlant també de via pública ens adonem del poc sentit que té trobar-nos amb carrers plens de forats i amb l’asfaltat altament perjudicat es pintin les senyalitzacions, per asfaltar i pintar altra vegada darrerament… esperem ansiosament el temps adequat per l’asfaltament a més del nou pla general. 

Darrera actualització: 08.07.2022 | 08:57