Valorem el 2022, rebem el 2023

Dimarts, 10 de gener de 2023 a les 00:00
  • Martorelles En Comú Podem - Gener 2023

Bon any Martorelles, acomiadem un 2022 fent valoració d’allò més destacable que ha envoltat al nostre Ajuntament. Vam iniciar el 2022 aprovant la pujada de sous del govern, justificant aquesta pujada amb l’actualització que feia la llei de l’Estat, aquesta el que marca són els límits salarials, però en cap moment t’obliga a posicionar-te en aquests límits, la qual cosa ja vam iniciar l’any en desacord.

Per una altra banda, es va aprovar la nova adjudicació d’obres de La Vinya, van reiniciar-se fa pocs mesos, i que es veuran perjudicades per l’augment de cost dels materials en motiu de l’esclat de la guerra, sumant els 2.363.000€ que va costar la nova adjudicació del projecte. Desitgem que es finalitzi tant aviat com sigui possible per a què la ciutadania i les entitats del nostre poble puguin fer-ne ús d’un espai necessari a nivell social i cultural.

Fa pocs mesos vam aprovar també la modificació de les ordenances fiscals en aquest ple, vam expressar la nostra preocupació perquè totes les ordenances fiscals es votin en un mateix punt, pots estar d’acord amb la modificació d’alguna ordenança fiscal i amb una altra no, però això ja provoca que el teu vot s’hagi de decantar. L’ordenança fiscal sobre l’Impost d’Activitat Econòmiques s’ha modificat a l’alça per a aquelles empreses que facturen més d’un milió d’euros l’any. Ens sembla totalment correcte que les empreses grans facin l’esforç i aportin quantitats ajustades als seus ingressos. El que no ens semblava correcte era demanar un esforç a tot el veïnat que afecta directament a la seva butxaca (ordenança de residus).

Per finalitzar l’any, vam aprovar els pressupostos, afectats per l’augment del cost de l’energia I per la pèrdua dels ingressos que suposaven les plusvàlues, a més de l’augment merescut I acordat amb els representants, del sou dels personal públic municipal.
Tot I això s’han fet retallades I un exercici de contenció en moltes àrees pels temps difícils que venen, molta pressa per vendre terrenys que son propietat de l’Ajuntament, no hi ha exercici de contenció pels més de 200.000€ que costen els sous I les seguretats socials dels nostres regidors I regidores. Temps molt difícils per les famílies del nostre poble, creiem que l’Ajuntament hauria d’assumir aquest esforç per la gent de Martorelles.

Al 2023 li demanem que s’acabi de portar a terme gran part del Pla d’Acció Municipal I que per fi podem donar direcció amb el POUM al que serà el futur del nostre poble.

Darrera actualització: 06.02.2023 | 09:09