"El programa reflecteix la bona salut de les entitats"

Dimarts, 22 d'agost de 2017 a les 00:00

Dani Montserrat (Martorelles, 1983) viu la Festa Major de Martorelles des de ben petit. Ara, com a Cap de colla dels diables Llamps i Trons, participa a la Comissió de Festa Major en la programació i organització de la festa.

Quan es comença a treballar el programa de Festa Major? 

La festa Major es comença a preparar a finals del mes de març, principis del mes d’abril.

Quins criteris utilitza la comissió de FM per a la seva programació?

Els criteris són variats, valorem molt les activitats que vam tenir l’any anterior segons la participació i el nivell de grat del poble. També hi ha activitats que són les més significatives de cada colla, com la plantada de gegants, els concerts vermut del racó, la gimcana dels diables, o el ball de la Selvatana, que són imprescindibles a la Festa Major.

Què cal per programar una bona Festa Major?

Moltíssimes ganes de treballar en grup i aportar idees noves!!

Com definiries aquesta edició de la Festa Major de Martorelles?

Totes les edicions tenen el seu suquet. Aquest any podríem dir que és innovadora.

Quins actes destacaries de la cinquantena que conformen el programa?

Com a activitats per a tot els públics, el tobogan d’aigua que, a més a més, aquest té dos carrils. La Holi, que les colles portaven temps reclamant. I per a la canalla més petita, el concert per xics i un masterxef. 

"Tots som conscients que dins l'àmbit festiu hi ha abusos 
tant de begudes alcohòliques com de drogues"

Enguany repetiu fórmula: dos caps de setmana de festa. Per què es va canviar?

Cert. Tornem a repetir el format de l’any anterior. El motiu és que hi ha moltes activitats d’entitats i pocs dies. 

D’aquesta manera, podem gaudir tots de totes les activitats. També era per espaiar activitats que comportaven talls de carreteres i d’aparcament per als veïns, com la baixada de carretons o el correfoc. Pràcticament aquest any tenim gairebé set dies de Festa Major! Aguantarem?

Destacaves la festa holi i el tobogan aquàtic. Ambdues són activitats molt presents darrerament a les festes majors de la comarca. Una demanda de la ciutadania?

Sí, molts joves i, fins i tot jo, també ho reivindicava! Cada any hi ha activitats noves, sempre intentem aportar idees fresques i novetats.

En aquesta edició s’incorpora també un estand de salut a l’Escenari Jove del carrer Mogent. Per a què servirà?

Tots som conscients que dins de l’àmbit festiu hi ha abusos tant de begudes alcohòliques com de drogues. No és que es vulgui prohibir el consum però si conscienciar la gent del seu consum. I no sempre cal relacionar drogues amb la gent jove, l’estand és per a totes les edats.

I es llegirà un manifest per a unes festes no sexistes. Què vol dir això?

Volem mostrar la nostra preocupació davant la paorosa intensificació de les agressions sexistes a festes i celebracions i el també alarmant augment de les agressions i assassinats provocats per la violència masclista. Per aquesta raó, i convençuts que l’únic camí per frenar aquesta xacra és la conscienciació i prevenció, volem fer constar el suport a totes les iniciatives que serveixin per fer pedagogia i actuar amb l’objecte d’acabar d’una vegada per totes amb aquesta tara social.

En aquesta edició destaquen també novetats pels més petits... Una altra demanda?

Sempre és difícil organitzar una Festa major per a tots els públics. I per a la canalla, encara més per l’edat. Aquest any hem cregut convenient fer mes activitats enfocades a ells.

Parlem de les entitats. Entre totes elles organitzen més d’una vintena d’actes...

És una evidència, el programa  reflecteix la bona salut del teixit sociocultural del municipi. I perquè ens quedem sense partida pressupostària per Festa Major, si no serien el doble d’activitats!

Per què creus que en un poble tan petit tenim un teixit sociocultural tan ampli?

És veritat que per la mida de Martorelles, tenim un bon teixit sociocultural. És un bon senyal que els martorellensencs/ques estem contents de realitzar activitats dins la Festa Major i també fora durant tot l’any. Per això convido a tots els martorellensencs/ques que s’animin i participin en les activitats organitzades al municipi. S’ho passaran molt bé!

"Fins i tot he arribat a veure "encierros" de 
"vaquillas" per la Festa Major"

En una frase, què significa per un martorellesenc participar en l’organització de la Festa Major que ha viscut des de petit?

Una responsabilitat, perquè cada activitat que portem mesos planificant sobre el paper surti impecable i, personalment, una satisfacció molt gran per aportar un granet de sorra un altre any més.

Quin és el primer record que tens de la Festa Major?

El primer record.... difícil, són molts anys. He arribat a veure fins i tot “encierros” de “vaquillas” que es van arribar a fer al municipi. Tots els nens esperàvem el dia que eren gratuïtes les atraccions, o fins i tot el castell de focs artificials.

Com convenceries la gent de fora per a que vingués a la nostra festa?

Que vinguin que gaudiran de cadascuna de les activitats amb la família o amb amics. Ja sigui amb les activitats diürnes o amb els concerts.

Per últim, un indret del poble on perdre’t, fins i tot durant els dies de Festa Major... 

Perdre’s la Festa Major? Impossible! Tot i que després set dies de festa, unes vacances no vindrien malament! 

Darrera actualització: 24.10.2023 | 13:48