"Sóc l’esperit d’allò que no podeu fer, l’excusa perfecta"

Divendres, 3 de març de 2017 a les 00:00

El Rei Carnestoltes (Martorelles, ¿?) és l’encarregat de portar la disbauxa al poble per a que tothom embogeixi i comenci a ballar disfressat. Parlem amb ell per saber quina en porta de cap per a la Rua de dissabte.

Majestat, quin és l’adjectiu més adient per definir el Carnaval de Martorelles?

Ai, senyor, quines preguntes tan originals. Noti's que tinc el "mode ironia ON".

Si hi has estat mai, al Carnaval de Martorelles, ja ho hauràs vist. És, com tot el que es fa per la gent de Martorelles, "catxondo". No hi ha res comparable perquè la gent d'aquesta vila no fa res com els altres pobles. A Martorelles es viu el Carnaval com jo mateix ho faig, durant tot l'any. I els martorellesencs estan esperant aquesta setmana per a reivindicar-se com a poble "canyero", festiu i al màxim.

Des de quan està pel poble altra vegada?

Jove, ja li he dit que jo mai abandono Martorelles. Només cal anar pels carrers del poble per saber-ho, i no parlo de la manera que tenen alguns d'anar vestits tot l'any, tot i que també... Parlo de les ganes que té aquesta gent de festa, que ja no saben què inventar-se per engalanar els carrers i convertir l'avinguda Piera en un "catxondeo"!

Però si el que em pregunta és des de quan estic treballant de lo meu, li diré que ja aquesta setmana passada vaig estar a les escoles del poble assegurant-me que fem dels més petits del poble uns desvergonyits i uns "fiesteros". Vaja, fent una mica de pedagogia.

Què significa ser el Rei de la disbauxa?

Doncs miri, li seré clar. És el que voleu tots però només ho puc fer jo. Jo soc l'esperit que representa el que no podeu fer, l'excusa perfecta que us heu muntat per sortir al carrer a petar-ho màxim al menys un cop l'any. I per mi no significa res especial perquè jo sóc així. Sóc la representació dels vostres desitjos més ocults, de les vostres ganes de sortir de festa i de ser qui no podeu ser. Per això les màscares i les disfresses. Potser us hauríeu de preguntar vosaltres mateixos què represento per a cadascú dels mortals. De mil que preguntis, n'obtindràs mil respostes diferents. Totes amb una cosa en comú: m'adoreu.

"Us obligaré a fer d'aquests dies una autèntica bogeria"

Qui mana aquests dies a Martorelles?

Bé, a la mateixa pregunta hi tens la resposta. Jo manaré. I ni tan sols ho intentaré fer bé. Vull que l'anarquia dels vostres plaers s'apoderi dels carrers, del vostre interior, que us transformi per dins i per fora. Per això us obligaré a fer d'aquests dies una autentica bogeria. Un cop finalitzada aquesta setmana, tot quedarà oblidat, tot serà perdonat, els carrers netejats, les disfresses endreçades i els records seran fotos que viatjaran pels vostres mòbils i que el temps s'ocuparà de tapar. Per tant gaudiu, torneu-vos bojos, balleu, crideu, aneu a dormir tard. I desprès a viure com si res no hagués passat. Com a pocasoltes, com jo que en soc el rei. El vostre rei.

Ho ha fet saber a la ciutadania?

Sí, però ha estat un pur tràmit. Ja ho esteu esperant. 

Què passarà si no li fa cas?

Que haureu perdut el vostre moment de cremar-ho tot, de desfogar-vo

s. I tot i que jo visc a dins de cadascun de vosaltres, és aquesta setmana que està permès de fer-ne ús, d'usar-me, de posar-me com a excusa. De fer sortir les plomes i el lluentons, de fer córrer la música i el mal de peus. És ara o mai. O millor dit, ara o l'any que ve!

Es veu governant el poble durant tot l’any?

Pensi, jove, que fa segles que ho vinc fent. I cada any ho reclameu, senyal que no ho dec estar fent tan malament.

De què s’ha de riure a Martorelles?

De tot i de tothom. Del que passa al poble, de la veïna, dels polítics, els d'aquí i els d'allà, dels jutges que jutgen el que no toca i no jutgen a qui ens roba. D'aquells que no volen acollir, dels que asseguren que la llei és igual per a tothom, dels que es creuen que tenen més poder que jo i el fan servir per a enriquir-se... ui, deixeu-me estar que se m'escalfa el morro.

Ens pots donar algunes consignes per la setmana de Carnaval al poble?

Escolti, no em parli de tu, un respecte! Dues consignes.

1- Per a Carnaval, NO tot s'hi val! Sigueu bojos però cívics, atrevits però respectuosos.

2- Aprofiteu el temps que us atorgo. Feu-ne bon us.

"La resta de l'any aprofito per refrescar-me... el Carnaval em crema molt. Jajajajaja... (s'ha de llegir amb la veu de Maties Prats)"

Si tingués l’oportunitat de ser un personatge famós durant tot l’any, quin seria?

Jo en Trump. No conec a ningú més "carnavalero" que aquest paio. Fer veure tota la vida que sap el que fa i anar disfressat d'aquella manera, no deu ser fàcil. I ell ho fa per entretenir-nos, pobret. (altre cop la ironia, com m'agrada). A més, jo aprofitaria que sóc en Trump per marxar cap a casa i no sortir mai més. 

Quins consells dóna a la ciutadania per assistir a la Rua de dissabte?

Home, sobretot que vagin disfressats si no volen fer el ridícul. La resta de consells i consignes ja les trobareu a les meves respostes anteriors. No vull ser repetitiu, que disposo de poc temps i a més no vull avorrir ningú. Ja sap què en penso dels avorrits.

Què ens pot dir de la rua d’aquest dissabte? Quina en porta de cap?

Vostè què passa, que no vol venir dissabte i vol que li ho expliqui tot? Què vol, que faci spoiler als nostres ciutadans? Vingui dissabte i ho veurà!

Com és el seu dia a dia durant la resta de l’any? 

Ui, jo la resta de l'any aprofito per resfrescar-me, que a mi el Carnaval em... crema molt! Jajajajaja... (s'ha de llegir amb la veu de Maties Prats).

Quin indret de Martorelles li sembla més carnavalesc o és ideal per la disbauxa?

Evidentment, l'Ajuntament. Jajajajajajaja...

Completi la frase: A Martorelles...

cada dos per tres s'inventen un Carnaval. Només que aquest és de debò. Viu-lo!

Darrera actualització: 24.10.2023 | 13:50

Imatges