25-N, dia internacional contra la violència masclista

Dijous, 1 de novembre de 2018 a les 00:00

PSC - Novembre 2018

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència masclista el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia).

El Dia Internacional contra la Violència vers les dones va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides a la seva resolució 50/134 el 17 de desembre de 1999, amb el suport de 60 països i es celebra anualment cada 25 de novembre. 

La vicepresidenta del Govern espanyol i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo,  ha xifrat en 945 les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles i des del 2013, primer any en què es comencen a comptabilitzar els nens com a víctimes d’aquesta xacra, ja són 27 els menors assassinats per violència masclista contra les seves mares a Espanya.

En el que portem de l’any 2018 són 44 dones assassinades.

És urgent un Pacte d’Estat Contra la Violència Masclista dotat econòmicament i amb recursos tècnics i humans per implementar-lo. No pot ser de cap manera que l’assassinat s’utilitzi com a bescanvi polític. No hi ha d’haver banderes davant la vida d’una dona, cap home és superior a una dona, perquè mentre els partits polítics ens barallem cada dia, les dones viuen un maltractament tan cruel que porta a l’assassinat dels seus fills i filles com a forma més cruel de violència masclista fins a l’assassinat d’elles mateixes com a forma de poder patriarcal, encara reconegut com a normalitat per moltíssimes persones.

 

VOLEM SER LLIURES, NO VALENTES!!!!

Darrera actualització: 11.01.2019 | 12:58