Cuidem-nos i creixem!

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 00:00

ERC - Maig 2020

La crisi causada per la Covid-19 ha posat de manifest les vulnerabilitats del nostre sistema, especialment en l’àmbit de la sociosanitat i l’educació. A nivell sociosanitari, el descens de recursos destinats a residències i centres assistencials d’ençà la crisi econòmica de fa més de 10 anys ha anat propiciant que l’atenció a la gent gran anés quedant a mans del sector privat, el qual, en alguns casos, no ha estat capaç de fer front a aquesta crisi.

La decisió d’incorporar els centres residencials a la conselleria de Salut, dirigida per una colossal Alba Vergés que està realitzant una excel•lent tasca, ha permès realitzar un plantejament sociosanitari integral en el qual s’han pogut medicalitzar alguns centres i fer trasllats de persones que ho requerien.

D’altra banda, a nivell educatiu, les desigualtats s’han fet més evidents que mai. Una part de la societat no disposa ni dels espais ni dels mitjans adients per poder treballar o seguir el curs des de casa, fet que dificulta encara més la igualtat d’oportunitats. Si els casals d’estiu, finalment, poden dur-se a terme, tindran la important tasca de proporcionar als infants un espai per sentir-se acompanyats emocionalment.

L’únic aspecte positiu d’aquesta crisi és que també ens ha permès adonar-nos de les nostre fortaleses: la immensa solidaritat ciutadana, amb desenes de xarxes de voluntariat; l’enorme saber fer dels professionals de l’àmbit sanitari, que han treballat Tenaçment i a contrarellotge per assistir, tractar i curar els pacients; l’eficaç teixit de comerç local de què disposa el país, que s’ha reinventat per poder arribar a cada racó i no deixar ningú sense subministraments,... En definitiva, aquesta crisi ens ha fet adonar que tots som imprescindibles i que disposem d’un gran potencial que cal fer explotar per poder superar els obstacles i impediments que ara s’han fet visibles. 

Cuidem-nos i creixem!

Darrera actualització: 23.10.2020 | 15:41