Dia Internacional d’Acció per a la Salut de la Dona

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 00:00

ERC - Maig 2021

El 28 de maig es commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de la Dona, amb l’objectiu de reafirmar el dret a la salut com un dret humà de les dones i intentar canviar les pràctiques perilloses per a la seva salut. Cal recordar que el dret de les dones a gaudir d’una salut integral al llarg del seu cicle vital és un dret humà universal i, per tant, des d’Esquerra Republicana sempre el defensarem i reivindicarem.

Les violències contra la dona són un factor de risc per a la seva salut, algunes de les quals afectant la salut física però, majoritàriament, també la salut mental. Per aquesta raó fem valdre la importància de l’accés a recursos per una vida digna, amb igualtat d’oportunitats de les dones i exempta de violències; impulsant des de l’ajuntament el Servei d’Informació i Atenció a la Dona en l’àmbit laboral, social, personal i familiar; comptant amb una referent en assessorament psicològic.

D’altra banda, la vida de les dones ve marcada pel cicle menstrual i, amb ell, una sèrie d’estigmes i tabús relacionats amb la menstruació. Creiem que és necessari que totes les nenes i joves tinguin accés a una educació menstrual digna per tal de conèixer hàbits saludables, els seus canvis, les seves fases; i no viure la menstruació des del dolor físic ni el dolor emocional. Cal recórrer un llarg camí per assolir-ho, però agafem el compromís de treballar per fer-ho.

Darrera actualització: 07.05.2021 | 09:56