Eleccions i 8M

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

ERC - Març 2021

En primer lloc, moltes gràcies als 461 veïns i veïnes de Martorelles que van confiar en Esquerra a les darreres eleccions al Parlament i que van permetre que fos la primera força al poble. Fem extensiu l’agraïment al personal municipal i també a les persones que van formar part de les meses electorals ja que van garantir que 1.900 veïns i veïnes de Martorelles votessin. 

Un dels aspectes positius que deixen els resultats és que el nou Parlament serà el més paritari de la història, amb 64 dels 135 escons ocupats per dones. En el cas dels d’Esquerra, més de la meitat (17 dels 33). Això és fruit de la feina realitzada durant anys a Esquerra i de la voluntat d’aconseguir llistes que reflecteixin la societat a la qual vivim: llistes cremallera que garanteixin la paritat total, amb persones del col•lectiu LGTBIQ+, amb persones migrades, llistes descentralitzades amb representació de tot el país. 

Fites com l’assolida el passat 14 de febrer no es podrien haver aconseguit sense els anys de lluita prèvia, sense la lluita de totes les dones que ens han precedit. Moltes d’elles no ho han arribat a veure tot i ser-ne plenament partícips. De mica en mica, les reivindicacions esdevenen fructíferes i, precisament per això, cal seguir lluitant per reclamar la igualtat entre gèneres, per trencar els sostres de vidre; per fer que les nenes, les joves, les adultes i les ancianes tinguin un present i un futur millors. 

Enguany, la jornada del 8M queda absolutament marcada per la pandèmia però continua sent tan important com sempre. Les reivindicacions, virtuals o presencials amb les mesures adequades, han de seguir-hi sent per fer sentir la nostra veu. Expressar-se lliurement és un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans, tot i que a l’estat espanyol no li agradi gaire i segueixi insistint en la penalització i l’empresonament de ciutadans i ciutadanes que exerceixen aquest dret. Llibertat Pablo Hasél!

Darrera actualització: 15.04.2021 | 10:00