L’educació com a base de tot

Dimecres, 15 de juliol de 2020 a les 00:00

ERC - Juliol 2020

És ben sabut que aquesta pandèmia ha deixat tocada la societat. Un dels sectors que més ho ha patit ha estat l’acadèmic. Les escoles, els instituts i les universitats han hagut de tancar a mig fer i el curs s’ha hagut de seguir des de casa. Això ha comportat l’augment de les desigualtats ja que no tothom disposa del material, els aparells i l’ambient adequats per poder seguir el curs a distància.

Conscients d’això i amb l’objectiu d’evitar una escletxa digital i acadèmica, l’ajuntament ha repartit material escolar bàsic i aparells electrònics a una cinquantena d’alumnes de les escoles de Martorelles gràcies a la col·laboració d’Amazon i Vodafone, garantint a aquests infants i adolescents el seguiment del curs. Conscients també que l’educació és un camí que es comença a forjar des del naixement i que ens acompanya tota la vida, l’ajuntament s’ha fet càrrec de les quotes de les famílies de l’escola bressol i ha garantit el sou íntegre a totes les educadores, de manera que el contacte entre els infants, les famílies i les educadores no s’ha perdut durant aquests mesos. 

Així mateix, l’ajuntament també ha apostat per la formació d’adults gràcies a la posada en marxa del Servei de Promoció Econòmica La Serradora, un projecte mancomunat amb Sant Fost i Santa Maria que permetrà que els gairebé 15.000 habitants del tres municipis disposin d’una eina propera que potenciarà l’ocupació a través de la cerca de feina i la formació no reglada a les Escoles Montserrat. És evident, doncs, la gran aposta de l’equip de govern en l’educació, un pilar fonamental de la nostra societat. 

Ja per acabar, volem aprofitar aquesta columna per agrair de tot cor la gran feina duta a terme per la Manoli, directora del Simeó Rabasa durant 24 anys i que aquest curs ha deixat el càrrec, en l’educació d’una part dels infants, adolescents i joves de Martorelles. Moltes gràcies, Manoli!

Darrera actualització: 23.10.2020 | 15:45