Mes d’activitats i modificacions

Dilluns, 6 de novembre de 2023
  • Martorelles En Comú Podem - Novembre 2023

Durant el mes d’octubre s’han celebrat dues de les activitats de la nostra agenda més destacades. Per una banda, la Caminada nocturna contra el Càncer de Mama, amb el Taller d’autopalpació previ a càrrec del CAP de Sant Fost. Aquesta caminada no seria possible sense la participació i la col·laboració de totes les entitats i voluntariat involucrades.

Per una altra banda, s’ha celebrat també a l’espai de la Masia de Can Carrencà el túnel del terror, tot un èxit d’aquesta activitat que es va iniciar fa uns anys des de el Consell Jove, i que ara gràcies a les Colles aquesta activitat s’ha anat consolidant i és una de les més rellevants i participatives de l’agenda cultural del poble. 

A nivell polític, durant aquest mes hem aprovat a ple les modificacions d’aquelles ordenances que repercuteixen directament en el proper pressupost i que puguin revertir de manera positiva en la nostra ciutadania. Entenem que el gran potencial que té el nostre polígon també ha de revertir en benefici del nostre poble és per això que també s’incrementa l’Impost d’Activitats Econòmiques que facturen un milió d’euros o més a l’any. Per tal d’esmorteir l’impacte que això pot tenir en el veïnat i que la pujada sigui el menys significativa possible s’han ampliat les bonificacions en l’IBI, ampliant a un descompte del 50% a aquells blocs de pisos o habitatges plurifamiliars que instal·lin plaques solars, que caldrà sol·licitar.

A la taxa de residus, s’amplien les bonificacions per l’ús de la deixalleria, de la recollida de mobles (bonificacions que es fan automàtiques), qui  vulguin beneficiar-se de les bonificacions que es poden aplicar segons la renta anual de la unitat familiar (un dels barems que s’utilitza pel càlcul de la taxa) s’ha de sol·licitar donant permís a l’ajuntament per tal de poder accedir a les dades fiscals, comprovar-les  i aplicar les bonificacions que en pertoquin. El compromís de l’equip de govern és que l’ordenança de residus sigui més justa i verda, per apropar-nos, amb la millora prevista del nostre sistema, al pagament d’una taxa per generació. 

Darrera actualització: 6.11.2023 | 09:33