Sinergies

Dimarts, 15 de setembre de 2020 a les 00:00

ERC - Setembre 2020

Acabem d’encetar el curs més atípic que recordem. Després de sis mesos sense anar a escola, els clàssics plors i nervis del primer dia s’han transformat en somriures emmascarats i abraçades a distància; la lluïssor dels ulls per sobre de les mascaretes demostra que les mirades han trobat més còmplices que mai.

Enguany, els infants han hagut de portar estudiada de casa la primera lliçó: distància, higiene de mans i mascareta. Els equips de mestres de les tres escoles de Martorelles han treballat de valent per poder iniciar amb la màxima normalitat possible les classes. Per facilitar-ho, l’ajuntament ha realitzat tot un seguit d’actuacions per adequar els centres a les noves circumstàncies.

La feina, però, no acaba aquí. Continuarem treballant frec a frec amb els centres per seguir garantint la seguretat de l’alumnat i els equips docents i de serveis ja que tenim clar que l’activitat escolar ha de ser presencial perquè és l’única manera de garantir l’equitat, la inclusió, l’educació i la socialització de tot l’alumnat.

Els dies anteriors a l’inici del curs escolar, Martorelles va poder gaudir d’una Festa Major també atípica. Els actes d’enguany han quedat repartits en tres espais diferenciats i ben delimitats per poder garantir-ne un accés traçable i controlat, amb presa de temperatura, dispensació de gel hidroalcohòlic i cadires distanciades amb l’objectiu de crear espais de seguretat. El públic ha respost molt bé a tots els actes programats, no només perquè en alguns es van exhaurir les entrades sinó també pel comportament modèlic demostrat a tots ells. Moltes gràcies per confiar en la cultura segura.

L’educació i la cultura segures no són antagòniques de la salut. Són tres pilars que es complementen i s’integren amb sinèrgia. Cal viure sa, aprendre a viure sanament i sentir que la vida mereix ser viscuda. Salut, educació i cultura al servei del poble. Més que mai.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 15:49