1 de desembre, Dia Mundial de la Sida

Dijous, 30 de novembre de 2023
  • Amb el lema "Reforcem el compromís" volem recordar la necessitat d’una resposta activa per part de tota la ciutadania per posar fi a aquesta pandèmia.

Un any més, l’1 de desembre commemorem el Dia Mundial de la Sida recordant i donant suport a totes les persones que d’una manera o d’una altra s’han vist afectades pel VIH.

Aquest any, amb el lema Reforcem el compromís, volem recordar la necessitat d’una resposta activa per part de tota la ciutadania per posar fi a aquesta pandèmia.

Cada any, la Secretària de Salut Pública a través de  la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es suma a aquesta diada fent difusió de les estratègies per fer front a aquesta infecció i elaborant un cartell DMS 2023 i un Manifest conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades.  En aquest Manifest les entitats adquireixen un compromís professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones amb VIH. Podeu trobar tota la informació a  https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/dia-mundial-sida-00001 i també a https://canalsalut.gencat.cat/ca/actualitat/dies-mundials/dia-mundial-sida/ .

En aquest Dia Mundial de la Sida 2023, recordem que Catalunya continua treballant per eliminar el VIH com a amenaça per a la salut pública l’any 2030.

Darrera actualització: 5.12.2023 | 09:50