Alerten d'una ciberestafa que suplanta l'empresa de l'aigua informant d'un canvi de número de compte

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00
  • Els ciberdelinqüents enviarien un correu electrònic o trucarien fent-se passar per un treballador de l'empresa. 

L'Ajuntament de Martorelles informa la ciutadania d'una possible estafa relacionada amb l'empresa concessionària de l'aigua. L'entitat denuncia que, al llarg dels últims mesos, ha tingut coneixement de diversos incidents de suplantació d'identitat d'aquesta o altres empreses del grup a càrrec de ciberdelinqüents. 

El modus operandi consisteix en l'enviament d'un correu electrònic o una trucada telefònica en la que el ciberdelinqüent, identificant-se com a treballador de la societat, informa d'un canvi en el compte corrent i sol·licita que els pagaments es realitzin en aquest nou número. 

L'empresa ha posat la situació en coneixement de les autoritats competents i treballa en l'adopció de mesures per tal d'identificar aquestes situacions. 

Per aquest motiu, l'empresa recorda que no informa de canvis de comptes corrents a través d'un correu electrònic o per telèfon i que els seus clients no han d'atendre cap tipus de comunicació en nom d'aquesta empresa sense haver estat rebuda a través del registre oficial corresponent. 

L'Ajuntament de Martorelles demana a la ciutadania que llegeixi aquesta informació que en faci difusió entre els col·lectius que no utilitzen els mitjans electrònics, precisament aquests col·lectius són els més vulnerables davant aquesta estafa.

Darrera actualització: 08.06.2021 | 10:20