Alpina publica el mapa de camins de la Serralada de Marina

Dimarts, 21 de gener de 2014
Alpina publica el mapa de camins de la Serralada de Marina

És el primer cop que es cobreix la totalitat de la serra amb rigor i precisió

 

L’Editorial Alpina amplia el seu catàleg de guies amb una obra que pot ser de referència per als amants de l’excursionisme de Martorelles i d’arreu de la comarca. 

Es tracta del nou mapa de camins de la Serralada de Marina que comprèn, per primera vegada, els dos espais protegits d'aquesta serralada: el Parc de la Serralada Litoral, del qual forma part el municipi de Martorelles, i el Parc de la Serralada de Marina, amb els nous límits aprovats recentment. 

Mai abans s'havia cobert la totalitat de la serra, ni tampoc s'havia fet amb 'la precisió i rigor d'aquest nou mapa', tal com assenyalen els responsables de l'edició. De fet, en la seva elaboració han participat l’Arxiu Municipal i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Martorelles. 

A més, com a “bon mapa excursionista', incorpora tota la xarxa de senders senyalitzats dels Parcs, així com els GR's i PR's i s'acompanya d'una guia amb diverses propostes i tots els serveis i punts d'interès de la zona. Tot això per facilitar l'accés als qui per primera vegada es vulguin endinsar en aquest àmbit, o bé per oferir noves possibilitats als que ja hagin tingut l'oportunitat de conèixer-lo.

Per Serralada de Marina s'entén la cadena muntanyosa que s'estén en paral•lel a la línia de la costa central barcelonina, una cadena que s'eleva entre la costa del Maresme i la plana del Vallès, i que enllaça la serra de Collserola amb els massissos del Corredor i el Montnegre. Estructuralment, forma part de l'anomenada Serralada Litoral Catalana.

 

Veure el mapa de la Serralada de Marina  

 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:10