Alpina publica el mapa de camins de la Serralada de Marina

Dimarts, 21 de gener de 2014 a les 00:00
Alpina publica el mapa de camins de la Serralada de Marina

És el primer cop que es cobreix la totalitat de la serra amb rigor i precisió

 

L’Editorial Alpina amplia el seu catàleg de guies amb una obra que pot ser de referència per als amants de l’excursionisme de Martorelles i d’arreu de la comarca. 

Es tracta del nou mapa de camins de la Serralada de Marina que comprèn, per primera vegada, els dos espais protegits d'aquesta serralada: el Parc de la Serralada Litoral, del qual forma part el municipi de Martorelles, i el Parc de la Serralada de Marina, amb els nous límits aprovats recentment. 

Mai abans s'havia cobert la totalitat de la serra, ni tampoc s'havia fet amb 'la precisió i rigor d'aquest nou mapa', tal com assenyalen els responsables de l'edició. De fet, en la seva elaboració han participat l’Arxiu Municipal i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Martorelles. 

A més, com a “bon mapa excursionista', incorpora tota la xarxa de senders senyalitzats dels Parcs, així com els GR's i PR's i s'acompanya d'una guia amb diverses propostes i tots els serveis i punts d'interès de la zona. Tot això per facilitar l'accés als qui per primera vegada es vulguin endinsar en aquest àmbit, o bé per oferir noves possibilitats als que ja hagin tingut l'oportunitat de conèixer-lo.

Per Serralada de Marina s'entén la cadena muntanyosa que s'estén en paral•lel a la línia de la costa central barcelonina, una cadena que s'eleva entre la costa del Maresme i la plana del Vallès, i que enllaça la serra de Collserola amb els massissos del Corredor i el Montnegre. Estructuralment, forma part de l'anomenada Serralada Litoral Catalana.

 

Veure el mapa de la Serralada de Marina  

 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:10