Canvis en l'autorització o comunicació per a la crema de restes vegetals

Dilluns, 2 de gener de 2023 a les 00:00
  • A partir del dia 11 de gener també es podrà tramitar des de l’Ajuntament de Martorelles

A partir del 2 de gener de 2023 es dispensa del compliment de la prohibició general a les petites i microexplotacions agràries. És a dir, empreses amb un nombre de treballadors inferior a 50 i un volum de negoci inferior a 10 milions d’euros.

L’entrada en vigor d’aquesta nova normativa comportarà que aquest tipus d’explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles quedaran dispensades de la prohibició establerta en la normativa de residus, però restaran subjectes a la normativa en matèria de prevenció d’incendis. Això comporta que hauran de realitzar les corresponents comunicacions de crema de restes vegetals durant el període comprés entre el 16 d’octubre i el 14 de març.

Sol•licitud:

  • Entre el 2 i l’11 de gener, es farà la comunicació a través de la web, enviant el formulari mitjançant la petició genèrica, i de forma presencial, a les oficines comarcals com era habitual abans de l’entrada en vigor de la Ley 7/2022.
  • A partir del dia 11 de gener també es podrà tramitar des de l’Ajuntament de Martorelles

Recordeu que en tot cas, els Agents Rurals i la resta d'agents de l'autoritat, poden dictar mesures complementàries, o bé ordenar l'aturada del foc.

Més informació

Darrera actualització: 02.01.2023 | 11:44