El casc serà obligatori per anar amb patinet elèctric per Martorelles

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 00:00
  • L’Ajuntament modificarà l’ordenança de circulació establint també l’edat mínima en els 16 anys i recomanarà l’assegurança.

El passat 2 de gener va entrar en vigor el nou paquet reformes pel que fa la circulació de vehicles de la Direcció General de Trànsit. 

Les noves mesures, que pretenen anar cap a un nou model de ciutat i convivència urbana en què els vehicles perden protagonisme, limiten la velocitat màxima a les zones urbanes, i prohibeixen la circulació de patinets per zones de vianants entre d’altres mesures.

Pel que fa la mobilitat urbana, en les vies d'un únic carril per sentit de circulació no es podrà passar d'una velocitat de 30 km/h. El límit serà de 20 km/h en les vies on la calçada i la vorera estan al mateix nivell; i en les de dos o més carrils per sentit de circulació, el límit serà de 50 km/h.

En aquest sentit, Martorelles ja compta amb diferents carrers d’un únic sentit senyalitzats amb límit de 20 o 30 km/h a zones com Can Sunyer o altres com el carrer de l’Agricultura. “En els propers mesos, l’ajuntament senyalitzarà aquells carrers que encara no ho estan” apunta el regidor de Mobilitat Gerard del Caño.

Els vehicles de mobilitat personal elèctrics tipus patinets no podran circular per les voreres ni per les zones de vianants. Tampoc per vies interurbanes, travessies, autopistes i autovies que passen per poblacions ni en túnels urbans. I no podran passar els 25 km/h.

Aquest vehicles hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles: els conductors podran ser sotmesos a la prova de l'alcoholèmia i no podran fer servir auriculars. A més a més, hauran de tenir un certificat de circulació.

Sobre aquestes mesures els ajuntaments tenen la potestat reglamentària en tres aspectes: l’edat mínima per circular en patinet, l’ús del casc i l’assegurança. En el cas de Martorelles, l’Ajuntament aprovarà en els propers mesos una modificació de l’ordenança de circulació que establirà l’edat mínima en els 16 anys, l´ús obligatori del casc i recomanarà l’assegurança.

Aquestes mesures no afecten els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda com les cadires de rodes.

Els detalls de les mesures s'inclouen en la reforma de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial, del Reglament General de Vehicles i del Reglament General de Conductors.

Darrera actualització: 12.01.2021 | 15:38

Imatges

El carrer de l'Agricultura el límit de velocitat és de 20 km/h