El CECAT alerta dels elevats nivells de contaminació atmosfèrica

Dimecres, 15 d'abril de 2015 a les 00:00
La curta durada d’aquesta situació fa que no s’activi la declaració d’episodi ambiental de contaminació, però cal tenir en compte algunes mesures.

La Direcció General de Qualitat Ambiental informa que a causa de la situació actual, amb una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants a la zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric, s’informa que els nivells de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió en l’aire ambient en algunes estacions que pertanyen a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) són elevats. Es preveu que els nivells es redueixin durant el dia demà.

Al Vallès Oriental, a banda de Martorelles, els municipis afectats són Granollers, La Llagosta, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

La curta durada d’aquesta situació fa que no s’activi la declaració d’episodi ambiental de contaminació, però cal tenir en compte les següents mesures:

- Abstenir-se de realitzar aturades elèctriques programades associades a la interrompibilitat elèctrica que puguin genera gasos i partícules de qualsevol tipologia.

- Recomanació d’intensificar l’ús de modes de transport sostenible (transport públic, a peu i en bicicleta) en detriment de l’ús del vehicle privat.

Si es considera convenient, i atesa la curta durada d’aquesta situació, no serà necessària l’aplicació de la gestió de la velocitat.

El seguiment de l'evolució d’aquesta situació es farà diàriament amb la informació que proporcionen els models de dispersió de contaminants a 48 hores.

 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:26