El martorellesenc Blas Sama finalitza l’Ehunmilak Ultratrail

Divendres, 30 d'agost de 2019 a les 00:00

El corredor va trigar 42 hores i 26 minuts en recórrer els 170 km i 22 mil metres de desnivell acumulat de la prova basca.

El corredor martorellesenc, Blas Sama, va participar el cap de setmana del 12, 13 i 14 de juliol a la desena edició de la Ehunmilak Ultratrail.

Una cursa de 170 quilòmetres i 22 mil metres de desnivell acumulat que té com a punt de sortida Beasaín (Guipúscoa) i transcorre per les comarques basques de Goierri, Urola Kosta, Debagoiena i Tolosaldea. A causa de la duresa de la prova, l’organització exigeix als corredors un material esportiu mínim, i assegura alimentació per a realitzar la prova en règim de semi-autosuficiència, ja que només poden recarregar aigua en els diferents avituallaments.

En total, 510 corredors van prendre la sortida dels quals només 279 van aconseguir arribar a la meta. Un d’ells va ser el Blas que va finalitzar la prova en la posició 207 amb un temps de 42 hores i 26 minuts: “Les sensacions durant la cursa van ser molt bones, millors que les del Montblanc al 2015 ja que estic més en forma que aleshores” explica Sama que apunta també a la dosificació com a gran estratègia per acabar la cursa: “Vaig començar poc a poc per acabar millor i al final vaig fer millor temps del que tenia previst”.

Tot i això, assegura que li ha semblat més dura aquesta prova que la del Montblanc: “No per l’altitud, perquè és mitja-baixa muntanya, sinó per les contínues pujades i baixades que fan que acumulis més cansament”. Sama destaca l’ambient de la cursa: “A cada cim que arribes et trobes gent que t’anima i la prova compta amb uns 1500 voluntaris”, apunta.

L’Ehunmilak és una de les tres curses de 100 milles més importants d’Europa amb la Ultratrail del Montblanc i la Ronda dels Cims d’Andorra.