El periodista Eloi Vila inaugurarà l’exposició “Vencedors i vençuts”

Dilluns, 27 de març de 2023 a les 12:00
  • L’acte, que commemora la proclamació de la República Catalana, comptarà també amb les famílies de l’alcalde i regidor que van formar part del darrer govern municipal democràtic abans de la dictadura.

El proper 13 d’abril inaugurarà al Celler de Carrencà (19 hores) l’exposició “Vencedors i vençuts” per a commemorar el 14 d’abril, la proclamació de la República Catalana. L’exposició es podrà visitar els matins laborables i el dia de Sant Jordi de 10h a 14h i les tardes dels dies 18 i 25 d’abril de 17h a 19:30h. 

L’acte comptarà amb el periodista i presentador del programa “Quanta guerra” de TV3, Eloi Vila, i amb les famílies de l’alcalde i regidor que van formar part del darrer govern municipal democràtic abans de la dictadura, Carles Ayza i Pere Saumell respectivament.

Durant l’acte s’explicarà la història d’en Carles i en Pere i es passarà un capítol del programa “Quanta guerra”. Eloi Vila explicarà també la seva experiència en el programa i l’acte finalitzarà amb una taula rodona amb les famílies.

 

En Carles i en Pere

Després de les eleccions municipals de l’any 1934 el govern municipal de Martorelles va continuar funcionant, malgrat l’esclat de la Guerra Civil, fins l’any 1938. Van ser anys convulsos, aconseguir-ho va ser mèrit d’Ayza i Saumell entre d’altres. 

Els seus ideals, no solament els van portar a l’exili, sinó que, a més a més, els va fer lluitar contra el feixisme durant la segona Guerra Mundial. Van entrar a formar part de la resistència francesa i van perdre la vida defensant la llibertat l’agost de 1944 a Frôlois (Côte-d’Or - França). 

Darrera actualització: 29.03.2023 | 10:01