El ple aprova actualitzar la taxa de l’aigua per a beneficar a qui menys consumeixi

Dimarts, 19 de març de 2024
  • La modificació preveu tarifa reduïda a la meitat per a persones beneficiàries de serveis socials i una d’especial per a fuites internes domèstiques. 

El ple de l’Ajuntament de Martorelles celebrat el passat 18 de març va aprovar provisionalment, en sessió ordinària, la modificació de l’ordenança fiscal número 17, Taxa de subministrament de l’aigua. 

L’encarregat de presentar el punt va ser l’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Marc Candela, que va iniciar la seva exposició assegurant que “Ara, qui més consumeixi, més pagarà. Qui faci un ús responsable de l’aigua en sortirà beneficiat” deia. 

L’actualització de preus respon a l’augment del preu de l’aigua que l’Ajuntament compra a aigües Ter-Llobregat. Així, hi ha una quota fixa de servei de 9 euros al mes per ús domèstic i 20 euros al mes per ús industrial. Una de les novetats és que s’ha afegit un nou tram en els diferents trams pels quals es paga per beneficiar aquells domicilis que consumeixin molt poca aigua:
– Un consum de menys de 9 metres cúbics (m3) al mes, es pagarà a 30 cèntims el m3; si el consum és entre 9 i 15 mensuals, el preu serà de 45 cèntims; de 15 a 18 el preu augmenta fins a 1,64€ i qui sobrepassi els 18 metres cúbics mensuals el preu serà de 7 euros el m3:

"L’increment del 40% del preu de l’aigua estava fent que fos un servei deficitari per l’Ajuntament, ja que les tarifes vigents del 2014 estaven allunyades de la realitat actual” apuntava el batlle. 

La taxa també preveu una tarifa reduïda per a persones que tinguin un informe de serveis socials que acreditin que tenen una situació econòmica complicada. En aquests casos, el preu és la meitat del que preveu la tarifa. L’ajuntament també ha creat una tarifa especial per a les llars que tinguin fuites d’aigua internes. La modificació contempla els comerços en el sistema tarifari domèstic.

El punt es va aprovar amb deu vots a favor (ERC, MECP i PSC-MAPM) i l’abstenció de Junts. Les tarifes aprovades preveuen una reducció del consum de l’aigua al municipi del 15%.  

Darrera actualització: 20.03.2024 | 10:11