El ple aprova l’ordenança de l’aigua per la sequera

Divendres, 23 de febrer de 2024
  • L’Ajuntament comença a enviar cartes avisant al veïnat que més consumeix per a que prengui mesures per reduir el seu consum. 

El ple de l’Ajuntament de Martorelles va aprovar inicialment el passat 22 de febrer, en sessió extraordinària i per unanimitat, l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera al municipi.

Els deu últims dies de gener l’ajuntament va convocar la ciutadania a fer aportacions per a la proposta d’aquesta ordenança en una consulta telemàtica. L’ordenança té per objecte la regulació dels usos de l’aigua en l’àmbit municipal, per tal de garantir el servei públic d’abastament i distribució d’aigua potable de competència municipal i fomentar l’estalvi en el consum d’aigua en situació de sequera i s’aplicarà durant els períodes de sequera declarats per l’Agència Catalana de l’Aigua. 

Enviament de cartes al veïnat que més consumeix
L’última setmana de febrer es va començar a enviar a alguns habitatges que durant l’any 2023 han tingut un consum excessiu d’aigua de xarxa i als que s’avisa perquè prenguin mesures. I és que un cop entrés en vigència l’ordenança municipal i es tinguin els consums del primer trimestre de 2024, l’Ajuntament podrà començar a sancionar: “Volem que la gent prengui consciència del consum que fan als seu habitatges i consumeixi menys, a part d’aplicar les mesures que estableix la Generalitat en estat d’Emergència” explica l’alcalde Marc Candela.

Darrera actualització: 26.02.2024 | 08:53