Els martorellesencs Gerard Truyols i Denis Cruces, a la final de l'Audi Creativity Challenge

Dijous, 27 de maig de 2021 a les 12:00
  • Pel seu projecte "Organic line", una app per a facilitar la gestió dels residus urbans i "posar nom a les escombraries".

Els alumnes de 4t de l’Institut Alba del Vallès, els martorellesencs Gerard Truyols i Denis Cruces, i el santfostenc Pau Carriedo, s’han classificat per a la final de la VI edició de l’Audi Creativity Challenge amb el seu projecte “Organic Line” on promocionen l’ús de les noves tecnologies per ajudar en la gestió de residus urbans.

El projecte neix a l’assignatura d’Emprenedoria del centre: "El professor va aprofitar el certamen com una activitat de classe per a incentivar-nos a desenvolupar una idea d'empresa que canviés la vida de les persones a través de l'ús de les noves tecnologies" explica Gerard Truyols. 

Els joves alumnes han ideat una aplicació mòbil que vol facilitar el reciclatge de la ciutadania fent que aquesta pugui saber com està gestionant el seus residus de forma ràpida i senzilla: "Creiem que la ciutadania no està prou conscienciada amb el reciclatge i aquesta pot ser una eina eficaç per a gestionar els residus domèstics" preveu el jove martorellesenc.. 

La segona proposta que presenta el projecte està relacionada amb els elevats costos que tenen els ajuntaments per a gestionar els residus urbans donat l'alt percentatge d'impropis que es troben a les bosses d'orgànica: "Això implica un sobrecost pels ajuntaments i, per tant, un augment dels impostos per a la ciutadania" amplia.

Per això els joves baixvallesans han creat un element annex lateral als contenidors comunitaris d'orgànica anomenat IOC (Intelligent Organic Container). Una estructura intel·ligent amb una pantalla interactiva que respondrà a un codi a través del mòbil o una targeta i que registrarà el que es dipositi: "Volem que els residus tinguin nom, que no siguin anònims, i premiar la gent que realment ho fa bé" apunta Truyols. 

Pel que fa el concurs, el 20% de la deliberació del jurat correspon a una votació popular que es pot fer al web voting.audicrea.com fins el 18 de juny. Precisament aquell cap de setmana, del 18, 19 i 20 de juny, tots els finalistes de l’Audi Creativity Challenge estan convocats a la presentació oficial dels seus projectes a Barcelona.

Els autors del millor projecte seran premiats amb una estada a Lanzarote on diferents experts de l'àmbit de la innovació social de Silicon Valley els ajudaran a desenvolupar la idea de projecte. Abans de la pandèmia, el premi era una estada d’un mes a la famosa vall tecnològica californiana. 

L'Ajuntament de Martorelles convida tothom a votar per Organic Line, així els martorellesencs tindran més possibilitats de guanyar.  

Vota'ls aquí

Darrera actualització: 27.05.2021 | 12:49