Insvatech inaugura la nova planta productiva de 3.500 m2 a Martorelles

Divendres, 16 de febrer de 2024
  • Les noves instal·lacions permetran incrementar la capacitat productiva en un 100% en la fabricació d'equips i muntatge mecànic pels sectors farmacèutic, biotecnològic, químic i alimentari. 

L'empresa Insvatech, dedicada a la millora i a l'execució de plantes de processos químics, farmacèutics, biotecnològics i alimentaris, va inaugurar divendres 16 de febrer la nova planta de Martorelles. Aquesta permetrà incrementar la capacitat productiva fins a un 100% en la fabricació d'equips i muntatges mecànics. 

La millora en la fabricació ha estat possible gràcies a un increment de les vendes i una inversió de 350.000€. L'objectiu d'Insvatech és aportar solucions innovadores a empreses de sectors estratègics i executar els projectes en terminis cada cop més exigents. 

L'acte d'inauguració va tenir a les noves instal·lacions del carrer de Sant Martí del polígon de Martorelles i va comptar amb la presència del conseller d'Empresa de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, el director general d'Indústria, Oriol Alcoba, i el regidor d'Indústria de l'Ajuntament de Martorelles, Daniel Monserrat: "Per a Insvatech aquesta inauguració marca una fita molt important en la nostra trajectòria empresarial, ja que celebrem el nostre 30 aniversari i també volem compartir la nova estratègia empresarial que fa dos anys que treballem intensament. La innovació, dissenyant nous equips i solucions tecnològiques, i la gestió integral de projectes, són els dos pricnipis bàsics que fonamenta la nova línia que estem implementant" explica el CEO d'Insvatech, Josep Sabaté. 

Amb la posada en marxa de la nova nau de Martorelles, que substitueix a la de Les Franqueses, es doblarà el personal productiu de fabricació i s'incrementarà en un 60% el personal d'oficina tècnica: "Estem incorporant nou personal per a la fabricació d'equips i muntatge d'instal·lacions, així com nou personal tècnic en la gestió de projectes. Focalitzem bona part de la inversió en el capital humà, necessitem continuar dotant-nos dels millors operaris per a produir més i millor i alhora incorporar tècnics que ens aportin nou coneixement i una gestió més eficaç dels projectes" argumenta Sabaté. 

Insvatech és el resultat de la fusió de dues empreses, Instvallès (muntatge mecànic d'instal·lacions de plantes químiques i farmacèutiques) i Procal (fabricació de reactors, tancs i dipòsits). Ambdues empreses disposen de trenta anys d'experiència operant al mercat i s'han unit sota un nou nom amb la voluntat de donar servei i aportar solucions integrals i innovadores a empreses de sectors estratègics del país. 

Les noves instal·lacions s'organitzen en quatre zones diferenciades -l'àrea de preparació de materials per a la fabricació d'equips; la seccióde fabricació d'equips; l'espai de pre-fabricació de canonades i la zona FAT (on es fan les proves dels equips fabricats)-. Segons Sabaté, "la penetració com a fabricant d'equips als sectors farmacèutic i biotecnològic està sent molt bona, el sector farmacèutic representa un 40% de les nostres vendes mentre que el biotecnològic, químic i alimentari s'aporten el 20% cadascun". 

Projectes destacats

Insvatech col·labora amb importants centres d'investigació com el CSIC i el Paul Scherrer Institut de Suïssa, creant solucions innovadores a mida de les seves necessitats. A més, està engegant la construcció d'una nov aplanta a Catalunya d'una solució innovadora, creada per una start-up sortida de la Universitat de Cambridge, que des d'Insvatech creuen amb tota seguretat que serà un referent mundial. 

Darrera actualització: 19.02.2024 | 11:42