Josep Escarré, de Martorelles, guanya el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil per "No podria ser més feliç"

Dimecres, 17 de juny de 2020 a les 00:00

El vallenc, resident a Martorelles, obté el guardó per la història d’un jove que veu com la seva vida es trastoca.

El vallenc Josep Escarré s’ha alçat enguany amb el IV Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil amb l’obra No podria ser més feliç, dintre dels Premis Altea de Literatura i Investigació 2020.

Escarré és llicenciat en Ciències de la Informació, traductor i escriptor. Resideix a Martorelles des de fa anys i ha participat a concursos de la televisió com "Saber y ganar" o "Pasapalabra". 

La novel·la explica la història del Marc, un adolescent de setze anys com tants d’altres. Té una família que se l’estima, molts amics, xicota, li agrada anar a l’institut, la literatura de ciència-ficció... Fins que un vespre d’abril de 1985, la seva vida es trastocarà quan, abans que ho verbalitzin, endevina què li volen dir en Francesc i la Mireia, els seus pares. La parella ha decidit separar-se després de gairebé vint anys de matrimoni. A la notícia, que suposa un autèntic daltabaix per al protagonista, li segueix un mutisme que en Marc no entén i que els seus pares s’entesten a mantenir, sense aclarir-li el motiu que els ha portat a prendre una decisió tan dràstica.

 

Darrera actualització: 26.06.2020 | 09:02