La Cultura Emprenedora arriba a les escoles de Martorelles

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 00:00
  • L’alumnat de 5è de les dues escoles assisteix a una xerrada informativa en el marc del programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE).

Aquest dimecres 16 de novembre l’alumnat de 5è de les dues escoles de Martorelles ha assistit a una xerrada informativa en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) impulsat per la Diputació de Barcelona. 

El programa fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària per millorar-ne l’èxit educatiu i posar les bases dels seus projectes vitals i dels projectes professionals futurs.

Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

A la xerrada hi ha assistit l’alcalde Marc Candela, i  la representant del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Carmen Rodríguez, que han adreçat unes paraules de benvinguda als i les alumnes. El regidor d’Economia, Joan Marc Flores, que ha impartit una petita xerrada sobre els diferents tipus de societat i una representant del Grup Som-Abacus ha explicat en què consisteix una cooperativa. 

En l'edició d'enguany, 54 ens locals de la demarcació de Barcelona (13 dels quals són supramunicipals) participen al CuEmE. En total són  104 municipis, 264 escoles i prop de 9.000 alumnes que crearan més de 400 cooperatives. El programa incorpora 38 escoles noves i 6 municipis: Castellgalí, Hostalets de Pierola, Martorelles, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Polinyà, que participen a través d’un consell municipal. Amb la incorporació del Consell Comarcal del Vallès Oriental el programa arriba a totes les comarques de la demarcació. Com a novetat, enguany també participen en la modalitat d’accés lliure, 3 escoles de la ciutat de Barcelona.
 

Darrera actualització: 16.11.2022 | 14:29

Imatges