La il·luminació, element clau per a la percepció de seguretat als carrers de Martorelles

Divendres, 24 de novembre de 2023
  • L’Ajuntament publica l’informe sobre punts foscos generat a partir de la ruta exploratòria de carrers des d’una perspectiva de gènere que es va realitzar en el marc del passat 8 de març, Dia de les dones. 

Una de les activitats per a commemorar el passat 8 de març de 2023 va ser una ruta exploratòria pels carrers de Martorelles per tal de repensar la seva seguretat des d’una perspectiva de gènere. 

Les participants van analitzar cada espai segons els següents elements: la senyalització, la visibilitat, la presència comunitària, la vigilància formal i l’accés a l’ajuda, la planificació i manteniment de llocs i l’existència de vincles amb la comunitat. 

El recorregut d’aquesta marxa va sortir del parc de la Muntanyeta cap els accessos a la zona esportiva, al parc de Catalunya, el barri de La Sínia i entorn, el tram de l’avinguda d’en Piera entre el carrer del Montseny i de l’Alzinar, el passatge de la Timba, la zona de la riera de Can Sunyer i pujada del carrer del Comerç, el carrer Ronda del mercat i la seva connexió amb el carrer de Lleida, la Masia de Carrencà i entorn; i el pont de vianants del riu Besòs entre l’estació de Mollet - Sant Fost i Martorelles. 

Precisament aquest últim espai és el tram que l’informe considera més insegur dels 10 punts que conformaven la ruta. L’espai que es considera més segur dels analitzats és el tram d’avinguda d’en Piera entre el carrer Montseny i el carrer Alzinar. 

La millora més demandada per les participants a la majoria de punts va ser l’augment de la il·luminació, així com millorar l’accessibilitat i la senyalització. 

Darrera actualització: 24.11.2023 | 09:17