La Setmana Europea de la Prevenció de Residus arriba a les deixalleries de la comarca

Dimecres, 15 de novembre de 2023 a les 00:00
  • Amb les activitats "Deixallibres" i "RNova" que promou la reutilització d'objectes en bon estat per a la posterior comercialització.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participa un any més en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 18 al 26 de novembre i que té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

La xarxa de deixalleries, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, serà l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats molt arrelades i reconegudes pels usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions:

  • DeixaLlibres, que té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions. Els usuaris/es es poden endur un màxim de 3 exemplars. Des de la seva implantació al 2020 ja s’han reutilitzat més de 37.000 exemplars.
  • Jo RNova i tu? promou la reutilització d’objectes en bon estat cedits pels usuaris/es de la xarxa comarcal de deixalleries per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral adherides al RNova, actuació que ha permès la reutilització de més de 15.000 objectes.

En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a les deixalleries.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 08:36

Imatges