La XIII Bicicletada del Besòs-Decabike comptarà amb la col·laboració de Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià

Dimecres, 22 d'abril de 2015 a les 00:00
Ja estan obertes les inscripcions gratuïtes per participar en la pedalada, que tindrà lloc el 17 de maig, a www.besos.cat i www.ciclisme.cat

La seu del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs ha acollit aquest migdia la presentació de la XIII Bicicletada del Besòs-Decabike, que se celebrarà el pròxim 17 de maig.

L’acte ha comptat amb la presència de Sergi Mingote, president del Consorci; Pere Garcia, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Granollers; Rosa Viñallonga, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montornès del Vallès; Juan Carlos Ramos, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs; Alejandro Serrano, director de Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià, i Manel Herrando, director tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme.

Enguany, la tradicional bicicletada popular que organitza el Consorci, amb l’Ajuntament de Santa Adrià de Besòs i el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, ve carregada de novetats. La botiga Decathlon Port Forum-Sant Adrià se suma a l’organització de la prova. Per aquest motiu, la pedalada estrena denominació: XIII Bicicletada del Besòs-Decabike. També, s’ha creat un nou punt d’incorporació al Parc Fluvial del Besòs, a l’alçada de Santa Coloma de Gramenet, a 6 km de l’arribada, adreçat a aquelles persones que no facin llargs trajectes en bicicleta i a famílies amb nens petits. “Fins ara, organitzàvem la Decabike, un passeig urbà per l’entorn de Sant Adrià de Besòs, i estem segurs que sumar les dues pedalades ens ofereix noves possibilitats i permet potenciar esport i família en un entorn espectacular”, ha explicat durant la seva intervenció Alejandro Serrano, director de Decathlon Port Forum-Sant Adrià.

Aquesta botiga de Decathlon serà també l’encarregada d’organitzar a l’arribada, al Parc Fluvial de Sant Adrià del Besòs, una festa final oberta a tothom, amb jocs per als nens, música i tallers de zumba i spinning, entre d’altres. “Amb totes aquestes aportacions, la nostra bicicletada es consolida com una activitat per fer esport en família en uns entorns naturals per a molts desconeguts”, ha precisat Sergi Mingote, president del Consorci.

Per la seva banda, el regidor Juan Carlos Ramos, ha destacat que aquesta bicicletada “ha aconseguit crear una família d’ajuntaments i entitats de la que forma part Sant Adrià de Besòs, que és meta i enguany acollirà a més una gran festa de l’esport per a tothom gràcies a Decathlon”.

A les 9.30 hores tindrà lloc la sortida situada al Congost, a la zona del Parc Firal de Granollers. “És un orgull per a Granollers ser punt de sortida d’aquesta bicicletada que passa per molts municipis i que és possible gràcies al treball en equip, un dels valors principals de l’esport”, ha precisat el regidor d’esports de Granollers, Pere Garcia.

La bicicletada manté per quart any consecutiu el punt de sortida de Montornès del Vallès, que tindrà lloc a les 10 hores. “Us convido a iniciar aquesta pedalada des de la sortida de Montornès, on tenim un dels trams més macos de tot el recorregut, el tram del camí de la Font de Santa Caterina”, ha matisat Mª Rosa Viñallonga, durant la seva intervenció.

Un any més, els ciclistes que així ho desitgin també es podran incorporar al recorregut a Montcada i Reixac. Des de Granollers i fins a mar, es recorreran uns 24 km de llera. “Com a usuari, vull agrair la feina feta als municipis i al Consorci per aquest espai que tenim per fer esport, per pedalar, gaudint de la natura”, ha conclòs Manel Herrando, de la Federació Catalana de Ciclisme.

La bicicletada és oberta a tothom i, degut a la baixa dificultat del recorregut, està especialment adreçada a un públic familiar. Ja estan obertes les inscripcions a www.besos.cat i a www.ciclisme.cat. El nombre màxim de participants és de 1.500, i el període d’inscripció restarà obert fins que s’assoleixi aquesta xifra.

La prova també compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campcentelles i Santa Coloma de Gramenet.

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:26