L'Ajuntament canvia l'enllumenat interior de l'edifici consistorial

Dilluns, 9 de gener de 2017 a les 00:00
En el marc del projecte Energiètica per l’estalvi i l’eficiència energètica.

L’Ajuntament de Martorelles ha canviat l’antic enllumenat interior de la casa consistorial (Plaça de l’Ajuntament, 1) per un nou sistema led mantenint en ferm la seva aposta per l’estalvi i eficiència energètica en el marc del projecte Energiètica. 

La nova tipologia de lluminàries actuals és de tecnologia tipus downlight amb làmpades de florescència compacta amb reactàncies, i de tubs florescents amb reactància ferromagnètica tradicional.

Les millores tecnològiques actuals en quan a millora del rendiment energètic i lumínic d’aquest tipus de llums i la voluntat de l’ajuntament en apostar per l’eficiència energètica han fet possible  la substitució de les actuals per unes altres de tecnologia LED amb el que s’espera un estalvi energètic associat de més d’un 65%.

D’aquesta manera,  el consistori aconseguirà una reducció d’emissions anuals de 3.047 kg CO2. A la vegada, s’han instal•lat sensors de presència i crepusculars en certes llumeneres per aconseguir evitar tenir llums encesos quan no és necessari.

Pel que fa l’estalvi econòmic, fins ara la despesa anual pel que fa l’enllumenat interior de l’edifici era de 2647 euros. L’escenari proposat després d’aquesta actuació és d’un cost de 831 euros, és a dir, un estalvi anual de 1816 euros. 

Aquesta acció tindrà continuïtat durant aquesta setmana a altres equipaments municipals com la Biblioteca Montserrat Roig i les zones més freqüentades de les dues escoles de primària del municipi.

 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:32