L'Ajuntament de Martorelles facilita la tramitació electrònica activant l'idCAT Mòbil

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 08:00

Un sistema d’autenticació i signatura electrònica per a realitzar tràmits en línia de forma més pràctica i ràpida. 

L'Ajuntament de Martorelles ha activat en les últimes setmanes el servei idCAT Mòbil, un dels múltiples mecanismes existents d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania.

L’idCAT Mòbil és un sistema d’autenticació i signatura electrònica per a realitzar tràmits en línia que, a diferència dels certificats digitals, no requereix instal·lar cap programari ni recordar cap contrasenya i, per tant, és molt més usable i pràctic. Es basa en l’enviament de contrasenyes d’un sol ús al telèfon mòbil en el moment que la persona realitza el tràmit telemàtic, de la mateixa forma que fa temps que ja fan moltes entitats financeres i xarxes socials.

A més, permet identificar-se i signar a través de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador i les signatures electròniques produïdes tenen valor legal i són adients per a tràmits amb un nivell de seguretat mitjà d’acord a la normativa vigent.

Aquesta acció forma part del pla de millores de l'administració electrònica vers la ciutadania que l'Ajuntament està implantant, així com el llançament del nou web fa dos mesos (fins ara en període de proves). L'activació de l'idCAT Mòbil s'ha vist accelerada també per la crisi de la Covid-19 per tal de dotar a la ciutadania de les eines necessàries per a tramitar electrònicament amb l'administració en aquests moments de confinament i distanciament social. 

Més informació

Darrera actualització: 21.05.2020 | 09:47