L'Ajuntament de Martorelles s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

Dimecres, 22 de febrer de 2017 a les 00:00
El punt va ser aprovat amb sis vots a favor (ERC, PDECat i MAPM) i tres abstencions (UxM i PSC).

El passat dimarts 14 de febrer el Ple de l’Ajuntament de Martorelles, en sessió extraordinària, va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte Nacional pel Referèndum. Es tracta de l’evolució de l’antic Pacte Nacional pel Dret a Decidir constituït al juny de 2013 que es transforma en aquest amb una nova comissió executiva que va presentar el seu manifest el passat 23 de gener. 

El manifest insta “els Governs de Catalunya i de l’Estat espanyol a superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i a assolir finalment l’acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un Referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu” diu el text.

La moció continuava recordant que aquest Ajuntament ja va manifestar, per acord del seu plenari de 29 de juliol de 2013, la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i als objectius que perseguia el mateix. L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, va apuntar la voluntat de “continuar sent-hi” i va afegir que “els regidors de l’equip de govern tenen tota la llibertat per votar el que vulguin” en referència a l’abstenció de la regidora del PSC, Assumpta Pastor. 

El punt va ser aprovat amb sis vots a favor (ERC, PDECat i MAPM) i tres abstencions (UxM i PSC).

 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:38