L'Ajuntament descobreix dues plaques al municipi en record a les Indústries Rabasa Derbi

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 09:00
  • Una és la del carrer de la Recta de la Derbi i l'altra una placa commemorativa on hi havia les primeres naus de l’empresa.

L'Ajuntament de Martorelles i l'Associació d'antics treballadors 100 Aniversari Rabasa Derbi, acompanyats de la família Rabasa, van descobrir ahir dues plaques que posen en valor la memòria de les Indústries Rabasa Derbi al municipi. 

Un acte del centenari (1922-2022) que va inaugurar la placa del carrer de la Recta de la Derbi al tram entre la rotonda del carrer de Mogent i el carrer de la Verneda. Aquest nom fa referència a la recta que Derbi feia servir per a provar les motocicletes i que també va ser l'arribada i la sortida de dues proves del campionat d'Espanya de motociclisme. 

L'altra placa descoberta és al carrer de Barcelona on Rabasa Derbi va construir les primeres naus de la fàbrica, inicialment, dedicades a la fabricació de bicicletes. A la placa s'hi pot llegir "En aquest espai l’empresa RABASA DERBI va tenir la seva fàbrica de bicicletes i motocicletes. En reconeixement als homes i dones de generacions vàries que amb la seva feina han estat reconegudes arreu del món.  Any del seu centenari. Martorelles 2022".

L'acte va comptar amb l'assistència de l'alcalde Marc Candela, el segon tinent d'alcalde, Joan Marc Flores, les regidores Mireia Astivill i Mònica Utrilla; una vintena d'antics treballadors encapçalats pel Diego Fernández; representants de la família Rabasa; el secretari general de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV), Demián Tabia, i el gerent del Consell Comarcal, Ignasi Valls. 

Darrera actualització: 19.05.2022 | 10:08