L'Ajuntament presenta el còmic de "Rabasa-Derbi" a l'alumnat de tercer d'ESO de l'Alba del Vallès

Dijous, 20 d’abril de 2023
  • En un acte amb l'il·lustrador David Parcerisa i representants de la família Rabasa, l'entitat commemorativa i l'Ajuntament. 

Aquest dijous 20 d'abril el Celler de Carrencà ha acollit l'acte de presentació del còmic de la història de les indústries Rabasa Derbi, un dels últims actes del centenari que ajuntament i l'entitat 100 Aniversari Rabasa Derbi van iniciar al 2022. 

La presentació ha tingut un públic molt especial, els grups de Tercer d'ESO de l'Institut Alba del Vallès que han escoltat les paraules de l'il·lustrador, David Parcerisa, el president de l'entitat commemorativa del centenari, Diego Fernández, la representant de la família Rabasa, Maria Mercè Rabasa, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela i l'arxivera Gràcia Pedrosa.

La xerrada ha navegat per la història de l'empresa des del primer taller de bicicletes a Mollet que va fundar Simeó Rabasa l'any 1922 fins el seu tancament el 2013. Fernández i la neta del fundador, amb la col·laboració de l'arxivera municipal Gràcia Pedrosa i l'alcalde, han explicat als joves oients la història industrial, esportiva i social de la mítica fàbrica i tot el que va representar per al municipi. 

Per la seva part, l'il·lustrador ha detallat tot el procés de creació del còmic des de la idea inicial. En aquest sentit, Parcerisa ha admès que li ha estat molt útil tota la documentació de l'Arxiu Municipal i de les fotografies que va fer el fotògraf Jordi Borràs al 2021 abans de l'enderroc de les naus del carrer de Barcelona. 

Al final, l'alumnat ha formulat diverses preguntes sobre el còmic i la històra de Rabasa Derbi als ponents. 

El còmic ha estat editat per l'Ajuntament de Martorelles amb el guió i les il·lustracions de David Parcerisa, l'aplicació del color a càrrec de Montserrat Adell i el disseny gràfic de Bep Febrer. No està a la venda però el Dia de Sant Jordi la parada de la biblioteca tindrà uns quants exemplars per a regalar. 


 

Darrera actualització: 1.06.2023 | 11:47