L'expedició al Broad Peak preveu fer cim aquesta setmana

Dilluns, 21 de juliol de 2014 a les 00:00
L'expedició en la que participa Joan Marc Flores ha iniciat l'ascens aquest dilluns i preveu arribar al cim el proper dijous.

L'expedició al Broad Peak en la que participa l'alpìnista de Martorelles Joan Marc Flores informava diumenge que l'expedició iniciaria l'ascens aquest dilluns per a fer el cim el proper dijous 24 de juliol entre les 8 i les 12 del matí hora d'allà, entre les 5 i les 9 del matí hora catalana. 

La previsió per aquest  dia és de Sol i amb un vent màxim de 20 km/h, unes condicions molts bones. La previsió pel 25, 26 i 27 de juliol també és de bon temps la qual cosa permet assegurar un descens amb tranquil·litat i seguretat. 

Amb l'expedició catalana liderada per Òscar Cadiach, pujaran un mínim de 6 xerpes nepalesos, quatre dels quals aniran per davant obrint traça, recol·locant les cordes fixes que s’hagin malmès i assegurant els trams que es considerin necessaris. 

Els altres dos seguiran el grup per ajudar a muntar tendes, fondre neu i ajudar en tot el que calgui. Al camp 3 hi tenen ja tres bombones d’oxigen per a us mèdic i una extensa farmaciola per ajudar a algú en cas de necessitat. 

Només el company del CESP Jordi Cardona, no es troba en plenes condicions per fer el cim a causa d'una justa aclimatació i un refredat de cavall que fa cinc dies que arrossega i esperarà al seus companys en el camp base. 

 

Bloc de l'expedició

Segueix l'expedició en línia i temps real

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:12