Martorelles alerta de la presència de porcs senglars a la zona de Can Puig

Dimarts, 10 de novembre de 2020 a les 00:00
  • L'Ajuntament demana a la ciutadania que estigui alerta quan circuli pel carrer de Can Puig a la tarda, vespre i nit. 

L'Ajuntament de Martorelles informa la ciutadania sobre la presència de senglars a la zona de Can Puig i recomana estar alerta quan es circuli pel carrer de Can Puig a la tarda, vespre i nit .

El senglar, donada la manca d'aliment de la muntanya en aquesta época de l'any i a la proliferació de l'espècie, espera a que es faci fosc per baixar a zones urbanes i grufar per buscar vegetals soterrats (tubercles,rizomes,..) a la terra i fins i tot cucs. Una mostra n'és la part ajardinada del Lledoner de Can Puig que es troba totalment aixecada (fotografia). 

La població de senglar ha augmentat de manera significativa els darrers anys al Parc de la Serralada Litoral, com ho ha fet a la resta d’Europa. Aquest increment del nombre d'exemplars per la manca de depredadors naturals, ha anat acompanyat d’un augment de molèsties en diferents àmbits, causant danys a l’agricultura, als jardins públics i privats, accidents a les carreteres, incursions en zones periurbanes el municipi de la serra i altres molèsties.

En cas de qualsevol incidencia amb aquest animals agrairem contacteu amb la Policia Local.

Darrera actualització: 10.11.2020 | 15:01