Martorelles ampliarà a quatre els punts de càrrega de vehicles elèctrics

Divendres, 6 d'octubre de 2023 a les 00:00
  • El consistori crearà una ordenança per a regular la taxa del punt de la Policia, el recent instal·lat de Carrencà i els projectats a Can Sunyer i a l’entorn de l’ajuntament.  

L’Ajuntament de Martorelles ha instal·lat un punt de càrrega de vehicles elèctrics per a dues places a l’antic accés de l’aparcament de Carrencà.

Aquest punt se suma al que actualment hi ha davant la seu de la Policia Local, que compta amb dues places més. La voluntat del govern local però, és continuar ampliant aquesta xarxa de càrrega de vehicles elèctrics al municipi amb dos punts més a l’ajuntament i al barri de Can Sunyer a l’alçada del carrer de Girona: “El projecte serà finançat per la Diputació de Barcelona amb un 40% i estem treballant també per encarregar aquest mes d’octubre, un altre projecte per tenir un quart punt al voltant de l’Ajuntament”, avançava l’alcalde Marc Candela en el ple del passat 25 de setembre. 

Candela va anticipar també que l’ajuntament treballa en la creació d’una ordenança que regularà l’ús d’aquests quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics: “Som dels pocs municipis de Catalunya que no tenen una taxa per a la càrrega de vehicles elèctrics, ni tenen una ordenança que ho reguli. Abans d’acabar l’any farem una ordenança que reguli aquesta taxa i que alhora permeti un contracte de manteniment de tots els punts” apuntava Candela. 

El punt de recàrrega de davant la Policia Local ha estat fins ara d’ús gratuït. Els usuaris havien de demanar una targeta a la mateixa seu policial o a l’OAC de l’ajuntament. Ara, amb l’ampliació de punts i la creació de l’ordenança, l’ajuntament canviarà el sistema i el seu ús es farà a través d’una app amb passarel·la de pagament.

Darrera actualització: 09.10.2023 | 09:09