Martorelles, cada cop més a prop de llançar la Murtra, la seva criptomoneda

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:00
  • Durant el primer trimestre de 2021 es fixarà el valor i per tant la capitalització de la Murtra que començarà a operar als mercats financers i al mercat sedentari dels dissabtes a Martorelles el proper 23 d’abril.

(Notícia llufa) Ja hi ha data per a la posada en marxa de la Murtra, la criptomoneda de Martorelles, i és que des de l’ajuntament fa mesos que es treballa intensament per a fer realitat el projecte el proper mes d’abril.

La Murtra serà el primer mitjà digital d’intercanvi local, una criptomoneda, d’àmbit estrictament local, que vol ser un estímul de reactivació del teixit comercial de Martorelles que obri el poble a nous mercats i noves oportunitats.

El gestor de serveis TIC i regidor de noves tecnologies, Roger Parera, ha esdevingut impulsor i responsable del projecte: “No volem donar l’esquena a l’evolució. No ens fa por el canvi i quan vam dir fa 5 anys que volíem transformar Martorelles també volíem dir la seva manera de fer els pagaments. Amb l’ús de la Murtra, com el Bitcoin, les transaccions entre particulars, comerç i empreses seran més àgils i segures” apunta el regidor.

També des de l’Institut Català de Finances (ICF) la responsable de noves tecnologies i mitjans de pagament, Esther Colero, avala la posada en marxa de la Murtra en declaracions a l’Agencia Catalana de Noticies: “Cal des de les institucions, des de la Generalitat impulsar iniciatives com la de Martorelles. Calalunya i el seu teixit municipal volen ser referents en l’Europa de la globalització i les noves oportunitats. El projecte compta amb l’aval del Banc Central Europeu i des de la Comissió segueixen amb esperança la introducció als mercats de la Murtra”. La responsable TIC de l’ICF afegia: “El futur és a les nostres mans”.

Durant el primer trimestre de 2021 es fixarà el valor i per tant la capitalització de la Murtra que començarà a operar als mercats financers i al mercat sedentari dels dissabtes a Martorelles el proper 23 d’abril.

De moment no està previst que la Murtra pugui operar en d’altres mercats referents de la comarca. Així Mollet o Granollers ja treballen en projectes similars però encara en fases molt prèvies  de maduració del projecte. Per aquests mercats, secundaris, la implantació és prevista per 2022 (Mollet) i principis 2023 (Granollers).

Des del Consell de Comerç de Martorelles ja compten els dies per a l’arribada de la Murtra i apunten que, després d’un any difícil com el 2020, cal mirar endavant per obrir noves portes i oportunitats. Un d’aquests comerciants és el restaurador , Aitor Tilla, de la Tasca Gao: “Al principi serà un embolic, és normal, la gent està acostumada a l’euro, però de seguida ens hi adaptarem. La Murtra ens ha de posar al mapa i consolidar el comerç municipal referent per la qualitat dels seus productes Km0”.

També des de les dues entitat financeres municipals s’ha vist amb bons ulls la iniciativa municipal i avalen, sense fissures, el projecte. Aixi Valades, de BBVA apunta que “els avis i les avies no notaran res a les seves llibretes”.

Sens dubte una gran noticia per a Martorelles i la comarca.     

Darrera actualització: 29.12.2020 | 13:06