Martorelles canvia el nom de la biblioteca pel de Lolita Milà

Dimarts, 20 de juliol de 2021 a les 00:00
  • La modificació del nomenclàtor també aporta noms de carrers com el del mestre local Jaume Cluet, la llevadora del poble Tresina Cussó, o el regidor i alcalde republicans Pere Saumell i Carles Ayza.

La sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de Martorelles del 19 de juliol va aprovar la Modificació del Nomenclàtor municipal amb els vots a favor de tots els grups municipals (ERC, PSC-MAPM, i UxM)..

Entre les modificacions, destaca el canvi de nom de la Biblioteca que passa a anomenar-se Bibioteca Lolita Milà en record a la primera persona que va dinamitzar el servei al municipi, Dolors Milà: "Creiem que els topònims els han de donar els personatges locals que han fet alguna cosa pel municipi i hi ha hagut consens total amb aquest nom. No només entre els onze regidors sinó, crec, que també entre la majoria de la ciutadania que s'ha aficionat a la lectura gràcies a la Lolita" apuntava l'alcalde Marc Candela. 

El batlle també explicava que el nom de Montserrat Roig, com s'ha dit fins ara la biblioteca, continuarà sent present al poble en un carrer de la unitat urbanística 47 (davant l'ajuntament), encara per desenvolupar.

Noms com el del mestre local Jaume Cluet, la llevadora del poble Tresina Cussó, o la lluitadora antifeixista Neus Català batejaran diferents carrers d'aquesta zona on també hi haurà la plaça de la Dàlia i el carrer de Can Roda. 

Menció especial al carrer de Pere Saumell i al passeig de Carles Ayza, regidor i alcalde republicans que van ser represaliats pel règim franquista. Una representació de la família dels dos martorellesencs va assistir en aquest ple per tal de mostrar el seu agraïment a l'ajuntament. 

Altres nous topònims són carrer del Mirador del Pla per la corva del barri de la Muntanyeta i carrer de la recta de la Derbi pel tram del carrer Mogent entre Verneda i Sant Martí. 

El punt també aprovava el nom dels vuit barris del municipi: Carrencà, Muntanyeta, La Bodosca , Sarriera, Zona centre, Can Sunyer, Barri Antic i Torre dels Galls (fotografia).

Darrera actualització: 21.07.2021 | 08:32

Imatges

Barris de Martorelles