Martorelles celebrarà el 8 de març amb la posada en marxa d'un grup de lectura feminista

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 00:00
  • També organitza els tallers sobre igualtat a través del joc (gamificació) a les escoles i la publicació dels relats de micromasclismes de la Taula de Dones .

Martorelles celebra el proper 8 de març, Dia internacional de les dones, amb un seguit d'activitats que volen reivindicar el paper de les dones a l'actualitat. La posada en marxa del grup de lectura feminista, els tallers sobre igualtat a través de la gamificació a les escoles i els relats de micromasclismes de la Taula de dones són les les propostes de la regidoria d'Igualtat per aquest 2021. 

La programació s’iniciarà la setmana de l'1 al 7 de març amb la publicació a les xarxes socials del recull d'aportacions "Conviure amb micromasclismes" ,a càrrec de la Taula de Dones de Martorelles per posar de manifest situacions de la vida quotidiana que amaguen un masclisme subtil i que sovint passen desapercebudes.

Per la regidora d'Igualtat, Mireia Astivill, es tracta de  "mostrar aquelles situacions habituals en que es reflecteix i fomenta la desigualtat entre homes i dones, com per exemple totes les relacionades amb el fet d'ignorar -o fins i tot menysprear- la menstruació o pensar en la cura de la família com un treball només de dones" explica.

Els dies 5 i 8 de març la regidoria ha preparat un tallers amb els alumnes de cinquè i sisè de les dues escoles de Martorelles, a través d'un kahoot reflexionarem sobre el paper de les dones a l'actualitat. 

El dia 8 de març a les 12 hores a la plaça de l'Ajuntament hi haurà la lectura del manifest per part del consistori i de manera virtual a les xarxes socials.

Paral·lelament durant tot el mes de març la Biblioteca Montserrat Roig ha preparat un recull especial 8M de novel·les, llibres i pel·lícules amb veus de dones.

Grup de lectura feminista 

La regidoria d'igualtat en coordinació amb la Bilbioteca Montserrat Roig de Martorelles inicien aquest 24 de març el Grup de lectura feminista. Una proposta que dona resposta a la demanada d'un grup de dones de trobar un espai de reflexió entorn la situació de les dones des de la lectura compartida. Les sessions seran mensualss, l’últim dimecres de mes, estaran coordinades per la Marina Martori , la guanyadora de l'últim concurs de narrativa Montserrat Roig de Martorelles i estaran obertes a homes i dones.

Les sessions serán en plataforma digital fins que la situació permeti fer-les de manera presencial.

Per fer les inscripcions caldrà enviar un correu electrònic a igualtat@martorelles.cat indicant el teu telèfon de contacte.

Campanya Institut Català de les Dones

Darrera actualització: 08.03.2021 | 12:18