Martorelles combat el pugó de l'arbrat amb endoteràpia

Divendres, 27 de maig de 2022 a les 10:00
  • Una tècnica de gestió integrada de plagues que consisteix en la injecció al tronc de l’arbre d’un producte fitosanitari específic.

L'Ajuntament de Martorelles ha iniciat els treballs per combatre el pugó de l'arbrat viari, concretament de 30 exemplars de l’Avinguda d’en Piera, amb la tècnica de l'endoteràpia. 

L’ús de productes fitosanitaris per al control de les plagues en l’arbrat de la ciutat està cada vegada més restringit pel seu efecte nociu sobre el medi ambient i la biodiversitat. Es per aquest motiu que sorgeixen noves tècniques, molt més selectives, com l’endoteràpia.

L’endoteràpia consisteix en la injecció al tronc de l’arbre d’un producte fitosanitari específic. El producte arriba així directament al sistema conductor de l’arbre, des d’on es reparteix a totes les fulles, protegint-les de l’acció de les plagues i malalties. Es tracta d’un sistema innocu per l’arbre i senzill d’aplicar, que permet evitar haver d’utilitzar productes fitosanitaris químics polvoritzats, que poden contaminar el medi ambient, reduir la biodiversitat i afectar la salut dels ciutadans.

La plaga del pugó de l’auró és una de les que controlem aquest any amb aquest sistema, només en els trams de carrer on aquest pot ocasionar molèsties, degut a la gran producció de melassa que fa. A més, aquestes molèsties s’allarguen durant forces mesos ja que és un pugó que pot allargar la seva presència fins a mitjans d’estiu. 

Aquesta és una de les mesures que estem posant en marxa al nostre municipi dins del Pla de Gestió Ecològica del Verd Urbà, que inclou el control de plagues amb sistemes de Gestió Integrada de Plagues. L’objectiu principal del pla és la reducció de l’ús de productes químics a la ciutat per afavorir la biodiversitat i preservar el medi ambient.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 08:57