Martorelles, entre els municipis on es procedirà a la regularització del cadastre

Dilluns, 17 d'agost de 2015 a les 00:00
El seu objectiu és comprovar el valor de totes les construccions d’un municipi i modificar les bases imposables d’aquelles finques que tenen un valor que no els correspon.

Des de l’any 2013 i fins el 2016 el Ministerio de Hacienda y Administraciones Publicas a través de la Dirección General del Catastro està realitzant un “Procediment de Regularització Cadastral”. Aquest procediment té per objectiu la incorporació al Cadastre Immobiliari  de tots els immobles urbans i els immobles rústics amb construccions, així com les alteracions en les seves característiques (reformes), que no estiguin inscrits en el Cadastre de forma completa i correcta, per tal de garantir quer la realitat immobiliària coincideix amb la descripció cadastral.

Aquests procediment l’està fent la Direcció General del Cadastre en més de 8.000 municipis i en més de 30 milions d’immobles.

En cap cas el procediment consisteix en la revisió del valor cadastral dels immobles del municipi. L’objectiu és detectar immobles no declarats per tal de garantir el concepte de “justícia tributària”. Al final del Procediment de Regularització totes les construccions del municipi son declarades al cadastre i correctament valorades.

En cas que els tècnics del Cadastre detectin discrepàncies entre l’immoble i la descripció cadastral, aquest organisme gravarà la propietat amb una taxa lineal de 60 euros i començarà el procediment per ajustar el valor cadastral i comunicar-lo a l’Organisme de Gestió de Tributs per a corregir les futures liquidacions i reclamar endarreriments (fins quatre anys) si correspon.  

Des de l’Ajuntament col·laborarem amb tots els veïns i veïnes que tinguin dubtes al respecte d’aquest procediment.

 

Més informació

 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:26